παιδεία

Ο αγώνας των καθηγητών είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 13/09/2013 - 8:59μμ

Τη Δευτέρα οι καθηγητές και καθηγήτριες σε όλη τη χώρα ξεκινάνε απεργία διαρκείας. Με την κινητοποίησή τους οι εκπαιδευτικοί δεν διεκδικούν μόνο μια σειρά από απολύτως δίκαια εργατικά αιτήματα. Υπερασπίζονται ταυτόχρονα το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όλες καθώς και γενικά το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση, υπό τη θεία καθοδήγηση της τρόικας, οδηγεί τη δημόσια παιδεία σε πρωτοφανή συρρίκνωση. Χιλιάδες καθηγητές χάνουν τη δουλειά τους (ήδη οι πρώτοι δύο χιλιάδες των ΕΠΑΛ πήραν το καλοκαίρι την άγουσα προς τη διαθεσιμότητα), σχολεία κλείνουν συνεχώς (μετά τα επαρχιακά, τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά των ολοήμερων), η ποιότητα τις διδασκαλίας υποβαθμίζεται μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών και οχι μόνο. Η εικόνα γίνεται πιο ζοφερή αν λάβουμε υπ' όψη τη δραματική μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών και την περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Για την ποινική διώξη της Στ. Πρωτονοταρίου και της δασκάλας Αλβανικής γλώσσας του 132 δημοτικού σχολείου στην Γκράβα

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 21/01/2010 - 10:20μμ

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου δικάζονται με την κατηγορία της παραχώρησης χώρων του 132ου Δημοτικού Σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών, η Στέλλα Πρωτονοταρίου και η δασκάλα που δίδαξε τη μητρική τους γλώσσα στους Αλβανούς μαθητές.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Δίκη του Πανεπιστημιακού Τάκη Πολίτη, στο Βόλο

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 09/10/2009 - 8:27μμ

Τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, επαναλαμβάνεται στο Βόλο, η δίκη του πανεπιστημιακού  Τάκη Πολίτη , πρώην  ειδικού  Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ,  που κατηγορείται   ότι κατά την απεργιακή κινητοποίηση  της Ομοσπονδίας, τον Μάρτιο του 2006 , στην οποία συμμετείχε μαχητικά,     αρνήθηκε να  υποβάλει σχετική δήλωση στην Γραμματεία του Πανεπιστημίου.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: