Για την ποινική διώξη της Στ. Πρωτονοταρίου και της δασκάλας Αλβανικής γλώσσας του 132 δημοτικού σχολείου στην Γκράβα

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 21/01/2010 - 10:20μμ

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου δικάζονται με την κατηγορία της παραχώρησης χώρων του 132ου Δημοτικού Σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλόγλωσσων μαθητών, η Στέλλα Πρωτονοταρίου και η δασκάλα που δίδαξε τη μητρική τους γλώσσα στους Αλβανούς μαθητές.

   Οι εκπαιδευτικοί του 132  εφαρμόζοντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι μαθητές να προχωρήσουν στην εκμάθηση και άλλων γλωσσών και αναπτύσσοντας πλήθος δράσεων που πραγμάτωναν τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης, δεν έκαναν τίποτε άλλο απʼ το να υποστηρίξουν έμπρακτα το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και να αναδείξουν στην πράξη τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αποδοχής του άλλου.

   Έδειξαν ότι οι μετανάστες μαθητές δεν είναι πρόβλημα σε ένα σχολείο, αλλά στοιχείο που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και τον «πολιτισμό» όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

   Καταδικάζουμε τη δίωξη της πρώην διευθύντριας του 132 και της δασκάλας των αλβανικών που στα πρόσωπά τους διώκονται όλοι οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη για τη δικαιοσύνη και την  ισότητα όλων των παιδιών .

   Στη σημερινή συγκυρία που έχει ανοίξει η «δημόσια διαβούλευση» σχετικά με την ιθαγένεια των παιδιών της «δεύτερης γενιάς» μεταναστών, που έχουμε ανήλικους σε κέντρα «υποδοχής-κράτησης», που ο δημόσιος λόγος πλημμυρίζει από ρατσιστικές και ακροδεξιές κορώνες, η έμπρακτη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών του 132 είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη και αναγκαία .

 

Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τα παιδιά τους.

 Όλοι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: