παλαιστίνη

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τον εποικισμό των Κατεχόμενων και δίνει στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 04/03/2019 - 4:31μμ

Η στήριξη της κυβέρνησης στον ισραηλινό μιλιταριστικό μηχανισμό και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών ξεπερνάει κάθε όριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε σημεία που δεν είχαν φτάσει ούτε η ΝΔ ούτε και το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα:

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Θα αντισταθούμε στα ελληνικά Γκουαντανάμο;

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 04/04/2011 - 3:13μμ

Όλο το οπλοστάσιο της τρομολαγνικης υστερίας επιστράτευσε το  Υπουργείο  ενάντια σε έναν παλαιστίνιο πρόσφυγα  και να ικανοποιήσει ύποπτες επιταγές.

            Ο  παλαιστίνιος  Γκαλεμπ Ταλεμπ, απήχθη  από τον καταυλισμό προσφύγων στην Πεντέλη όπου διέμενε σε μια παράγκα , οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη  με  ηχηρό τρόπο,  εκτέθηκε   στα κανάλια ως   στέλεχος  οργάνωσης  και επίδοξος τρομοκράτης   και κρατείται παράνομα από τις  14 Φεβρουάριου , παρότι  αιτών άσυλο και προστατευόμενος από το νόμο, σε απομόνωση  χωρίς επικοινωνία με άλλους  κρατούμενους και με ασφυκτική επιτήρηση  ακόμη και στις προσωπικές του στιγμές.

            Κι αυτό χωρίς κανένα στοιχείο να υπάρχει σε βάρος του, χωρίς τίποτε να μπορεί να δικαιολογήσει τη σύλληψη του και με επίκληση μόνον ενός απόρρητου εγγράφου, άγνωστης προέλευσης και  αξιοπιστίας, που κανείς δεν ξέρει τι περιέχει για να μπορεί να το  ελέγξει είτε να το απαντήσει .

            Ήδη  μετά από  43  μέρες παράνομης κράτησης  και 12 μέρες απεργίας πείνας ο παλαιστίνιος κρατούμενος που  έχει οδηγηθεί σε απόγνωση  έχει επανειλημμένα  οδηγηθεί σε  αυτοτραυματισμούς ,  με κίνδυνο της υγείας και της ζωής του,  και ενώ απαιτείται μεταφορά του  στο  νοσοκομείο  για να υποβληθεί σε  χειρουργική επέμβαση,  αυτή δεν γίνεται με διάφορες  δικαιολογίες.

            Ήδη  ο κρατούμενος  κρατείται  πια με χειροπέδες στο κελί του,  κάτω από αυτές τις συνθήκες και εμποδίζεται ακόμη και να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

             Ζητάμε

-  την άμεση μεταφορά του παλαιστίνιου πρόσφυγα στο Νοσοκομείο και

-  την  άρση της παράνομης και παράλογης κράτησής του

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Ποιόν τελικά ευνοεί η συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 07/01/2011 - 11:48πμ

Αμέσως μετά την τραγωδία που προκάλεσε η ισραηλινή επιδρομή στο Στολίσκο της Ελευθερίας δρομολογήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση μια μάλλον αναπάντεχη αλλαγή προσανατολισμού στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο αποτροπιασμός που προκάλεσε η δολοφονία των διεθνών ακτιβιστών, σε συνδυασμό μάλιστα με την πειρατεία των υπό ελληνική σημαία πλοίων, θα οδηγούσαν στην (προσωρινή έστω) ψύχρανση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, τελικά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Σε μια συγκυρία όπου Ισραήλ χάνει ερείσματα στη διεθνή διπλωματική σκηνή, η Αθήνα ανακαλύπτει στο Τελ Αβίβ το βασικό γεωπολιτικό παρτενέρ της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Κατάληψη στα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας Netafim

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 04/06/2010 - 12:59μμ

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, καταλαμβάνουμε τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας Netafim στην οδό Αραχώβης 23. Πρόκειται για κρατική εταιρεία κατασκευής αρδευτικών συστημάτων, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με ετήσιο κέρδος πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η παρέμβασή μας αυτή γίνεται για να καταγγείλει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού στα πλοία της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης στη Γάζα, τους τραυματισμούς, τις κακοποιήσεις και τις συλλήψεις εκατοντάδων αγωνιστών.

Το Ισραήλ, αυτό το υπόδειγμα κράτους-τρομοκράτη, επιχειρεί με την πλέον ωμή βία να κάμψει την παλαιστινιακή αντίσταση, να εκφοβίσει το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης (και ιδιαίτερα την Πρωτοβουλία για την κατάργηση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας), να επιβάλει την κυριαρχία του στον αραβικό κόσμο και τα ριζοσπαστικά κινήματα της περιοχής.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Η Ελληνική κυβέρνηση συνυπεύθυνη για την ασφάλεια και την υγεία των κρατούμενων του Στολίσκου της Ελευθερίας

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 01/06/2010 - 7:31μμ

Πριν από λίγο, η ισραηλινή δικηγόρος και γνωστή ακτιβίστρια Λέα Τσεμέλ συναντήθηκε με τις Ελληνίδες κρατούμενες του Στολίσκου της Ελευθερίας. Συγκεκριμένα συνάντησε τις: Θεοχαράτου Αικατερίνη, Ψαρρά Μαρία, Τσαβάλου Αφροδίτη, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλου Δήμητρα. Όλες τους είναι καλά στην υγεία τους. Στους άντρες κρατούμενους οι Ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν επαφή με δικηγόρο.

 Οι σημερινές καταγγελίες όσων από τους επιβαίνοντες στα καράβια επέστρεψαν στην Αθήνα, για βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας: Οι αιχμάλωτοι ακτιβιστές διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο όσο βρίσκονται δέσμιοι του σιωνιστικού τρομοκρατικού κράτους.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Σελίδες