αντιμνημονιακά

Λαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει η κυβέρνηση

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 01/11/2012 - 4:17μμ

Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Οι τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού φέρνουν προς ψήφιση το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή την πλέον σκληρή εκδοχή αντικοινωνικών μέτρων Το Μνημόνιο όχι μόνο δεν έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η τρισυπόστατη πλην ομοούσια τρόικα εσωτερικού, αλλά σκλήρυνε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι ρητορική υπερβολή η διαπίστωση ότι αυτά τα μέτρα δίνουν τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό, δεν είναι τόσο η πολιτική άποψή μας που επιτάσσει να ξεσηκωθούμε, όσο η επιθυμία μας να ζήσουμε. Τώρα δεν είναι η ώρα για άλλα λόγια, τώρα είναι η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει η κυβέρνηση

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 12/10/2012 - 1:04πμ

Η νέα δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων διαδηλωτών δεν έρχεται μόνο να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο αθλιοτήτων από την ΕΛΑΣ. Αποτελεί εξίσου αδιάψευστο τεκμήριο της κεντρικής πολιτικής επιλογής που έχει κάνει η τρόικα εσωτερικού. Η καταρράκωση θεμελιωδών ελευθεριών και η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας συνιστούν βασικό πυλώνα της
κυβερνητικής πολιτικής. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η όποια κοινωνική συναίνεση εξανεμίζεται μέρα με την ημέρα, οι τροϊκανοί εσωτερικού επιστρατεύουν την κρατική βία για να κρατηθούν στη εξουσία και να περάσουν το νέο γύρο αντικοινωνικών μέτρων.

Η δικιά μας απάντηση είναι δύο μόνο λέξεις: Αγώνας, Αλληλεγγύη. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να τους ρίξουμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο στα νύχια του μνημονιακού κράτους.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

Αθήνα 11/10/12

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Χιλιάδες αψήφησαν την κρατική τρομοκρατία

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 10/10/2012 - 11:10μμ

Στο δρόμο σπάμε τον μνημονιακό τρόμο


Παρά τις εκφοβιστικού χαρακτήρα απαγορεύσεις "συναθροίσεων", την οργανωμένη τρομολαγνεία των ΜΜΕ, καθώς και τις εκατοντάδες "προληπτικές προσαγωγές" (μεταξύ των οποίων και των μελών του Δικτύου που μετέφεραν τα υλικά της διαδήλωσης), χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Μέρκελ και τα νέα μέτρα κοινωνικής ερήμωσης.

Όλος αυτός ο κόσμος έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν πτοείται από τα κατασταλτικά μέτρα που αποτελούν τα νέα βήματα στην πορεία προς το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Αν για τους "από πάνω" ο αυταρχισμός είναι η μόνη επιλογή να να επιβάλουν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα, για τους "από κάτω" η συνεχής μαχητική αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν να ζήσουν.

Στους δρόμους θα πάρει η Αστυνομία την απάντηση της για τους βασανισμούς των διαδηλωτών, στους δρόμους θα τελειώσουμε το Μνημόνιο και τις τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού.
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

 

Αθήνα 10/10/2012

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: