αλληλεγγύη

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για αποστολή στις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 15/03/2023 - 2:57μμ

Σας καλούμε να στηρίξετε οικονομικά την αποστολή μας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Αντιόχειας. Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε εκεί 9 μέρες και να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση οικισμών για τα πληγέντα άτομα, σε συνεργασία με συντρόφους και οργανώσεις από την περιοχή.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Σε κρίσιμο σημείο ο Θ. Χατζηαγγέλου – Να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 04/01/2023 - 7:42μμ

Η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο αναρχικός κρατούμενος διαμαρτύρεται για την άδικη και αυθαίρετη μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Απεργίες πείνας συμπαράστασης στον Χατζηαγγέλου κάνουν και οι Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Δημαλέξης και Ι. Ροδόπουλος, ενώ ανάλογη κίνηση είχαν κάνει και οι Λ.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Για την στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 24/02/2022 - 9:44μμ

Για τη στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη

 

Η στοχοποίηση του αγωνιστή δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη ως «δικηγόρου της 17Ν», από ιστοσελίδα-φερέφωνο της κυβέρνησης και τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ΝΔ, αποτελεί έκπληξη ακόμα και για όσους γνωρίζουμε την άνευ ορίων εχθρότητα του μέσου και του τηλε-υπουργού κατά της Αριστεράς. Στοχοποιώντας τον Παπαδάκη με αφορμή άρθρο του για την (αν)αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, το iefimerida και ο Γεωργιάδης παραδέχονται έμμεσα ότι:

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Τα κοινωνικά ιατρεία και ο ρόλος τους στην ανασυγκρότηση του κινήματος (Δελτίο Θυέλλης Τεύχος 38 - Απρίλιος 2014)

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 15/04/2014 - 6:57μμ

Ημνημονιακή πολιτική στην Υγεία έχει σε προχωρημένο βαθμό καταφέρει αυτό που υπήρξε στόχος της από την αρχή: Να εξαφανίσει την έννοια της δωρεάν παροχής στην περίθαλψη, να πετάξει εκτός των κρατικών νοσοκομείων όλους τους ανασφάλιστους, να κλείσει εκατοντάδες δημόσιες δομές πρόνοιας και περίθαλψης και να δημιουργήσει έτσι (πέρα από την προφανή δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών) συνθήκες ακώλυτης κερδοφορίας για το ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο, όχι μόνο από τη διακίνηση του φαρμάκου, των αναλώσιμων και του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και από την ίδια την παροχή της υγειονομικής υπηρεσίας. Με συμπιεσμένη, δε, προς τα κάτω την επιστημονική - εργατική δύναμη (αξιοποιώντας την τεράστια ανεργία των νέων γιατρών και νοσηλευτών), μπορεί μέσα σε συνθήκες κρίσης να εξασφαλίσει ρυθμούς υψηλής κερδοφορίας, παρά τη διατήρηση σταθερού ή και με μικρή πτώση του συνολικού του τζίρου.

 Το κακό είναι πως όλα αυτά δεν έφεραν το γενικευμένο ξεσηκωμό των λαϊκών στρωμάτων, καθώς χιλιάδες ανασφάλιστοι παρακολούθησαν τα τελευταία τρία χρόνια με παθητικότητα το δολοφονικό αποκλεισμό τους από την περίθαλψη. Πληρώθηκαν εδώ τα λάθη και οι μεγάλες αδυναμίες της τελευταίας 20ετίας που αφορούσαν και το συντεχνιασμό των υγειονομικών αλλά και τη στάση της κοινωνίας, η οποία διολίσθησε στο να βλέπει την περίθαλψη ως μια οποιαδήποτε καταναλωτική παροχή του κράτους που εύκολα εντασσόταν σε ρουσφετολογικές προσεγγίσεις ή σε χυδαία αγοραίες λογικές. Βέβαια, αιτία της παθητικότητας και της καρτερίας των ασθενών θεωρείται και το παραλυτικό σοκ που προκαλούν στις μάζες τα απανωτά χτυπήματα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και η τεράστια αντιστροφή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ.

Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων [Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 09/04/2014 - 7:52μμ

Την Πέμπτη 10 Απριλίου δικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου 8 νέοι, οι οποίοι, τον Οκτώβρη του 2012, ως μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, ψήφισαν υπέρ της κατάληψης του σχολείου τους. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη αποφοιτήσει, ενώ κάποιοι άλλοι που είναι μαθητές της Γ’ τάξης αποκλείονται από το δικαίωμα της διεκδίκησης εισόδου σε τριτοβάθμιες σχολές ως «υπόδικοι». Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζουν είναι 6 μήνες και βεβαίως διακυβεύεται η αμαύρωση του ποινικού τους μητρώου.

Με βάση το ισχύοντα νομοθετικό πλαίσιο, οι αποφάσεις για κατάληψη σχολείου -όπως και οποιαδήποτε άλλης μορφής μαθητική κινητοποίηση- λαμβάνονται από τη γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο, έχουν την ευθύνη να τις υλοποιήσουν. Η μνημονιακή κυβέρνηση, αν και δεν έχει καταργήσει επίσημα τα μαθητικά συμβούλια που, «τύποις», δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αγωνίζονται και να διεκδικούν, στην πραγματικότητα προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει ποινικοποιώντας τους αγώνες τους.

Οι μαθητές, ως μέλη της σχολικής κοινότητας, έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι τους για το πώς θα οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών των σχολικών μονάδων, σε θέματα που αφορούν τις συνθήκες της φοίτησής τους, τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την εξασφάλιση των μελλοντικών τους επιλογών. Έχουν το δικαίωμα, μέσα από τις διαδικασίες τους, να κρίνουν, να προτείνουν και να επιλέγουν τις μορφές του αγώνα τους για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κατηγορίες: 

Τόσο γελοίοι, ούτε στο σινεμά… [Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 01/04/2014 - 9:26πμ

Πριν από 2 χρόνια, συμπολίτες μας, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν, μπήκαν στον επί 30 σχεδόν χρόνια εγκαταλελειμμένο δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Νίκη», στην Ν. Ιωνία, και αφού τον καθάρισαν, διοργάνωσαν τριήμερο κοινωνικών εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, παιδικά θεατρικά παιχνίδια και συλλογική κουζίνα. Η πρωτοβουλία τους αυτή βρήκε μεγάλη αποδοχή και θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους της γειτονιάς.

Όχι όμως και από τον Δήμο Βόλου, υπάλληλοι του οποίου σφράγισαν την είσοδο του σινεμά. Όταν η συνέλευση την ξανάνοιξε, ο Δήμος ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας και έτσι, το επόμενο πρωί άνδρες της ασφάλειας Βόλου εντόπισαν 4 νέους και νέες που κάθονταν σε πάρκο δίπλα στο παλιό σινεμά και τους προσήγαγαν πρώτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και μετά στον εισαγγελέα.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 δικάζονται στο Βόλο οι 4 νέοι και νέες με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς», αφού ο δικηγόρος του Δήμου κατέθεσε ότι δύο βίδες και ένα πόμολο καταστράφηκαν στην προσπάθεια να παραβιαστεί η είσοδος του σινεμά!

Κατηγορίες: 

Σελίδες