Χαλκιδική

Να δικαιωθεί τώρα ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 07/04/2015 - 2:32μμ

Η από κοινού επιχείρηση αστυνομίας και εργαζομένων της El Dorado Gold, στις 5/04, εναντίον της ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής  που απαιτούν εδώ και χρόνια να σταματήσει η καταστροφική επένδυση, μας εξοργίζει.
Οι «αγανακτισμένοι εργαζόμενοι» μαζί με την αστυνομία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Έτσι σαν άλλοτε θυμηθήκαμε τους «αγανακτισμένους πολίτες».  Οι ζωές των ανθρώπων της περιοχής βρίσκονται σε αναστολή και δεν ξέρουν αν αύριο θα μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους  ή αν θα 'ναι ένας κρανίου τόπος στον οποίο  όχι απλά καμιά οικονομική δραστηριότητα πλην μεταλλείων δεν θα υπάρχει, αλλά ούτε πουλί πετούμενο. Τα παραδείγματα διεθνώς αποδεικνύουν του λόγου το αληθές κι αυτό  οι αρμόδιοι Υπουργοί, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος το γνωρίζουν και πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

ΠΙΣΩ ΓΟΡΙΛΕΣ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 14/04/2013 - 6:24μμ

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων κατοίκων της Ιερισσού

Η χούντα της τρικομματικής κυβέρνησης και οι δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί της ξαναχτυπούν στη Χαλκιδική, αυτή τη φορά προφυλακίζοντας δυο απο τους αγωνιζόμενους κατοίκους με κακουργηματικές κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο,  χτίζοντας μια σκευωρία στην προσπάθεια τους να κατατρομοκράτησουν τον τοπικό πληθυσμό και το κίνημα αλληλεγγύης και να επιβάλλουν την «επένδυση».

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Όλοι/ες στη Χαλκιδική

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 20/02/2013 - 9:07μμ

Είμαστε κάτοικοι της Χαλκιδικής, μέλη της τοπικής κοινωνίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις
και ιδιαιτερότητες, που μας έχει ενώσει το κοινό μας πρόβλημα και ο κοινός μας αγώνας εδώ και χρόνια και δεν δεχόμαστε να γίνουμε
μέρος οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεση

Θεματικές: 
Κατηγορίες: