κοινωνικοί χώροι

Κυριακάτικο συσσίτιο στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστων στα Χανιά

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 02/12/2010 - 11:08μμ

Στις μέρες μας οι λέξεις φτώχεια, εγκατάλειψη, αποξένωση, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση, περισσεύουν. Η ανέχεια διευρύνεται όλο και περισσότερο σε στρώματα εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις άδικες και βαθειά ταξικές αποφάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα εμείς προτάσσουμε την αντίσταση, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, μια αντιρατσιστική συλλογικότητα που αγωνίζεται και δρα στην πόλη εδώ και 5 χρόνια, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την παρασκευή και διανομή φαγητού κάθε Κυριακή στο χώρο του Στεκιού. Έτσι βοηθάει έμπρακτα τους άπορους συμπολίτες μας και συμπληρώνει το έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, αφού τα συσσίτια δεν διανέμουν φαγητό τις Κυριακές.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 5-12-2010. Το φαγητό θα διανέμεται από τις 12.00 μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Κατηγορίες: 

Το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15 απειλείται με έξωση...

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 27/07/2010 - 6:48μμ

Το Νοέμβριο του 2009 προχωρήσαμε στην κατάληψη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια. Με αυτή την πολιτική κίνησή μας δώσαμε ζωή σε ένα ρημαγμένο χώρο και επεκτείναμε τις λειτουργίες του Στεκιού Μεταναστών της Τσαμαδού 13. Από την αρχή του εγχειρήματος είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε έναν ανοιχτό πολιτικοκοινωνικό χώρο, ένα σημείο συνάντησης κοινωνικών αντιστάσεων, ριζοσπαστικών πολιτικών αναζητήσεων, καθώς και πρακτικών που αναδιατάσσουν την καθημερινότητα. Ένα χώρο για το αύριο των αγώνων και το σήμερα των ονείρων.

Από την αρχή επίσης του εγχειρήματος είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αυτόν το χώρο θα τον υπερασπιστούμε κόντρα στην τυπική ιδιοκτησία του που τον αφήνει να ερημώνει, αψηφώντας τη διαρκή απειλή για βίαιη έξωση. Το δίκαιό μας, το δημοκρατικό δίκαιο που θεωρεί τη Τσαμαδού 15 «κοινό αγαθό», δηλαδή ένα κοινωνικά χρήσιμο και προσβάσιμο σε όλες και όλους κτίριο, βρίσκεται στον αντίποδα του αυταρχικού γραφειοκρατικού «δικαίου» των κλειστών κτιρίων, των λουκέτων και των αλυσίδων.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: