Κυριακάτικο συσσίτιο στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστων στα Χανιά

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 02/12/2010 - 11:08μμ

Στις μέρες μας οι λέξεις φτώχεια, εγκατάλειψη, αποξένωση, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση, περισσεύουν. Η ανέχεια διευρύνεται όλο και περισσότερο σε στρώματα εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις άδικες και βαθειά ταξικές αποφάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα εμείς προτάσσουμε την αντίσταση, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, μια αντιρατσιστική συλλογικότητα που αγωνίζεται και δρα στην πόλη εδώ και 5 χρόνια, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την παρασκευή και διανομή φαγητού κάθε Κυριακή στο χώρο του Στεκιού. Έτσι βοηθάει έμπρακτα τους άπορους συμπολίτες μας και συμπληρώνει το έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, αφού τα συσσίτια δεν διανέμουν φαγητό τις Κυριακές.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 5-12-2010. Το φαγητό θα διανέμεται από τις 12.00 μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Για τον παραπάνω σκοπό το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες) από οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει να συμμετέχει σ’ αυτή τη δράση αλληλεγγύης. Το Κυριακάτικο Συσσίτιο στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά και συμμετοχή όλων μας. Γι’ αυτό, ακόμα και ένα κουτί μακαρόνια είναι πολύτιμο. Επίσης ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος για να συμμετέχει στο μαγείρεμα, στο πακετάρισμα ή στη διανομή του φαγητού. Τα συσκευασμένα τρόφιμα συλλέγονται στον χώρο του Στεκιού, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, τηλ επικοινωνίας: 6979339244, 6942075109, 6977458609.

 Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΧΑΝΙΑ 01-12-2010

 

 

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekichania@gmail.com

Web: www.stekichania.gr

 

Κατηγορίες: