χυτα

Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 10/05/2011 - 6:59μμ

Οι κάτοικοι της Κερατέας έδωσαν για τέσσερις μήνες σε όλους μας το πιο δυναμικό παράδειγμα λαϊκής αντίστασης στην εποχή της ταφόπλακας του Μνημονίου και της πιο ανυποχώρητης κυβερνητικής ολιγαρχίας.

Αυτή τη στιγμή, μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ, η κατάσταση εκεί βρίσκεται σε μία άλλη φάση, με τη δύσκολη διαπραγμάτευση για το τι μέλλει γενέσθαι να είναι σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, όποια κι αν είναι η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων για το μέλλον της Κερατέας και όλης της Λαυρεωτικής, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ξεχνιέται το γεγονός ότι περίπου σαράντα κάτοικοι βαρύνονται με κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στους αγώνες, κάποιοι εκ των οποίων και με κακουργήματα.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Ο αγώνας της Κερατέας είναι αγώνας όλων μας

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 29/03/2011 - 7:16μμ

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναλγησίας , αυταρχισμού και καταστολής στην Κερατέα. Φαίνεται μάλιστα ότι ψάχνει ακόμα και για θύματα προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για εγκατάσταση πάση θυσία του εργολάβου του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την επιμονή της να μείνουν εκεί τα ΜΑΤ και να ξεδιπλώσουν σήμερα μια άνευ προηγουμένου επίθεση, παρ' όλη τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας που αρνούνται σχεδόν 4 μήνες τώρα να παρατήσουν αμαχητί το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, είναι πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης για όλους μας γιατί είναι πρότυπο αντίστασης και ανυπακοής. Γι' αυτό δέχεται λυσσαλέα επίθεση, γι' αυτό και η κυβέρνηση προκειμένου να μην επιτρέψει την νίκη του αγώνα των κατοίκων θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

 

Έξω τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα

 

Να σταματήσει το όργιο καταστολής

 

Ο αγώνας της Κερατέας είναι δίκαιος και θα νικήσει

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: