Τι τρέχει?

Κάμπινγκ Δικτύου

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 31/07/2017 - 1:14μμ

Φέτος το Δίκτυο πάει Βόρεια (έτσι όπως το βλέπεις από τα Εξάρχεια) ή Ανατολικά (έτσι όπως το βλέπεις από τον Πέκος) για το ετήσιο κάμπινγκ του, κλείνοντας μια χρονιά που συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Θα συναντηθούμε λοιπόν στην Καστροσυκιά Πρέβεζας στο κάμπινγκ Αστερίας στις 31/08 και 1,2,3/09.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Καινούργιος ουρανός (Ο γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας)

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 18/01/2023 - 6:02μμ

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. θα προβληθεί στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) το ντοκιμαντέρ “Καινούργιος Ουρανός (Ο γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας) της Ομάδας «Συλλογική Μνήμη».

Κατηγορίες: 

6 Δεκέμβρη 2022: Όλα έχουν αλλάξει, όλα είναι όπως παλιά

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 01/12/2022 - 2:34μμ

Από τη στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, απέχουμε πια 14 χρόνια. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση από τότε.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Τα Εξάρχεια στο χθες και το σήμερα

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 30/11/2022 - 11:56πμ

Τα Εξάρχεια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένας χώρος τόσο πολιτικών όσο και πολιτιστικών παρεμβάσεων, ένα μικρό ανάχωμα στην ορμή της κυριαρχίας. Είναι η γειτονιά με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία, τις περισσότερες εκδόσεις, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους τέχνης. Είναι μια γειτονιά ποτισμένη με αλληλεγγύη και αντίσταση: καταλήψεις, κοινωνικά κέντρα, αυτοοργανωμένες δομές, κοινωνικές κουζίνες και ένα σωρό κοινωνικές αντιστάσεις.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

25 Νοέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 24/11/2022 - 5:34μμ

Εφόσον συμφωνούμε ότι η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να είναι παρούσα καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο με θύματα γυναίκες όλων των ηλικιών και των τάξεων 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Τότε και τώρα η εξέγερση είναι η ανάσα μέσα στο ζόφο

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 16/11/2022 - 9:24πμ

“Οι επαναστάσεις δίνουν στα νοήματα μια χειροπιαστή διάσταση και η μετάφρασή τους στην πραγματικότητα τα μετατρέπει σε σύμβολα και δημιουργεί πολιτικά παραδείγματα, τ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Όλες και όλοι στην απεργία

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 08/11/2022 - 12:23μμ

Οι συνεχείς αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων πάρα πολλών ανθρώπων ακόμα και του άμεσου περιβάλλοντος της κυβερνητικής Δεξιάς ολοκληρώνουν την εικόνα ενός καθεστώτος που αγαπά τις ολοκληρωτικές μεθόδους και που φοβάται ακόμα και τα δικά του στελέχη. Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή χωρίς ενδοιασμούς σε μια σκληρή μάχη εξουσίας. Ένα καθεστώς που φοβισμένο μην απωλέσει τους θώκους γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο και δύσοσμο.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Η Χιλή μετά το δημοψήφισμα - Ανοιχτή συζήτηση

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 27/09/2022 - 11:02πμ

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο λαός της Χιλής απέρριψε με 62% το νέο σύνταγμα της χώρας. Η ήττα στο δημοψήφισμα αποτέλεσε μια μεγάλη ήττα για την Αριστερά και τα κινήματα της λατινοαμερικάνικης χώρας. Το απορριφθέν σχέδιο συντάγματος που θα αντικαθιστούσε το σύνταγμα του δικτάτορα Πινοσέτ, είχε ριζοσπαστικό περιεχόμενο. Υιοθετούσε σειρά αιτημάτων των κινημάτων, αναγνωρίζοντας νέα δικαιώματα, προωθώντας τη λαϊκή συμμετοχή και δημιουργώντας πλαίσιο προστασίας για τα δημόσια αγαθά.

Κατηγορίες: 

Σελίδες