Δίκη του Πανεπιστημιακού Τάκη Πολίτη, στο Βόλο

  • Δημοσιεύτηκε: Παρ, 09/10/2009 - 8:27μμ

Τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, επαναλαμβάνεται στο Βόλο, η δίκη του πανεπιστημιακού  Τάκη Πολίτη , πρώην  ειδικού  Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ,  που κατηγορείται   ότι κατά την απεργιακή κινητοποίηση  της Ομοσπονδίας, τον Μάρτιο του 2006 , στην οποία συμμετείχε μαχητικά,     αρνήθηκε να  υποβάλει σχετική δήλωση στην Γραμματεία του Πανεπιστημίου.

Η υπόθεση ανάγεται στην περίοδο  που ο   κόσμος της Παιδείας σειόταν από τις κινητοποιήσεις , διεκδικώντας  τον δημόσιο  χαρακτήρα  και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου. 

Ο Τάκης Πολίτης,  όντας  πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   επανειλημμένα  δήλωσε  δημόσια τη  συμμετοχή του στην απεργία,  υπερασπιζόμενος  το  δημόσιο  και αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο   το δικαίωμα στην απεργία και την αξιοπρέπεια των διδασκόντων .

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη  με  προσβλητικές   για τον πανεπιστημιακό  χώρο κατηγορίες, και  ανοίχθηκε προκαταρκτική εξέταση τρόμου,   στην οποία  εκτός των άλλων , πάνω από 40 φοιτητές κλήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τους απεργούς καθηγητές τους.  Από την άλλη μεριά  οι σύλλογοι των διδασκόντων, οι  φοιτητές, η ΠΟΣΔΕΠ και η τοπική κοινωνία   βρέθηκαν  στο πλευρό του Τάκη Πολίτη καταγγέλλοντας την δίωξη ως  πολιτική.

            Κατά την  πρώτη συζήτηση της υπόθεσης τον Μάίο 2009  το Δικαστήριο, συνάντησε   την  άρνηση των  κληθέντων ως μαρτύρων κατηγορίας να στηρίξουν την απαράδεκτη κατηγορία  και  ενώ στην αίθουσα είχαν συρρεύσει  φοιτητές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα για να συμπαρασταθούν  στον δικαζόμενο,  διέκοψε την δίκη   και ανέβαλε για την μεθαυριανή ημερομηνία, προκειμένου να αναζητήσει πιο πρόθυμους μάρτυρες .

Το Δίκτυο  για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα  , μέλος του οποίου είναι ο  Τάκης Πολίτης,   δηλώνει  ξανά  την αλληλεγγύη του στον δικαζόμενο συνδικαλιστή .Η δίκη που γίνεται  στο  Τριμελές  Πλημμελειοδικείο  του Βόλου τη Δευτέρα   αφορά όλον τον κόσμο της εκπαίδευσης  και τους αγώνες του , που συντάραξαν την Ελλάδα  την άνοιξη του 2006. 

Η αθώωση του   Τάκη Πολίτη  είναι ζήτημα τιμής .

 

Αθήνα,  8-9-2009

Δίκτυο για το Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: