Η Αστυνομία ρίχνει μολότοφ εναντίον διαδηλωτών

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 08/07/2009 - 6:30μμ

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τα χτεσινά γεγονότα στην Αγ Παντελεήμονα (όπου οι παρακρατικοί νεοναζί της Χρυσής Αυγής ρίχνουν μολότοφ και φωτοβολίδες στους αναρχικούς, ακριβώς δίπλα από τα ΜΑΤ) αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση όσων είχαμε επισημάνει στο παρελθόν:

1)      Η Χρυσή Αυγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αστυνομικών κατασταλτικών μηχανισμών (γνωστές άλλωστε και οι καταγγελίες αποχωρησάντων μελών ότι η ηγεσία της είναι στο μισθολόγιο της ΚΥΠ). Και χτες, ΜΑΤ και Χρυσή Αυγή έδρασαν από κοινού ακολουθώντας το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο.

2)      Οι διάφορες εκδοχές «αγανακτισμένων κατοίκων» δεν είναι παρά προσωπεία που χρησιμοποιούνται κάθε φορά από τους παρακρατικούς νεοναζί.

3)      Δεν ενοχλεί γενικά η βία τον πολιτικό κόσμο και τα  ΜΜΕ, αλλά το πολιτικό πρόσημο της. Τα μολότοφ που ρίχνουν νεοναζί και Αστυνομία δεν ξεσηκώνουν την οργή των γνωστών… «πασιφιστών».

 Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συσπείρωση για να δοθεί δυναμική απάντηση στην κρατική και παρακρατική βία, για να σταματήσουν τα πογκρόμ κατά των μεταναστών. Αύριο Πέμπτη στις 7:00 μμ στην Ομόνοια όλες και όλοι στην αντιρατσιστική διαδήλωση.

Αθήνα 7/7/09

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα   

Θεματικές: 
Κατηγορίες: