ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ: μπράβοι της Χρυσής Αυγής

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 02/10/2012 - 5:47μμ


Η ΕΛ.ΑΣ., με κάθε ευκαιρία και σε κάθε τόνο, διακηρύσσει την ευλαβική αφοσίωσή της, το ζήλο και το ενδιαφέρον της, για την ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της χώρας. Σε ένα όμως πολύ μεγάλο κομμάτι του προσωπικού της είναι πολύ δύσκολο να κρύψει τις αγάπες του και τις προτιμήσεις του. «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει» λέει η παροιμία που προσβάλλει κατάφορα τις ιερόδουλες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ., για πολλοστή φορά απέδειξε ότι πέρα από το να ψηφίζει μαζικά Χρυσή Αυγή, προστατεύει ως φύλακας-άγγελος την εγκληματική αυτή οργάνωση.


Στο Βόλο, το Σάββατο 29/9, κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου στη μέση του δρόμου μεταξύ αντιφασίστα και του τοπικού βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου, ο τελευταίος έκανε απειλητική επίδειξη του όπλου του. Αμέσως μετά στο σημείο κατέφθασαν αντιφασίστες και αντιφασίστριες που ενημερώθηκαν για το επεισόδιο, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν τάχιστα και δια της βίας προσήγαγαν στην Ασφάλεια μόνο αντιφασίστες και αντιφασίστριες, καθώς και διερχόμενους πολίτες που είχαν γίνει αυτόπτες μάρτυρες της επίδειξης του όπλου, όχι όμως και φίλους τους Χρυσαυγίτες, όπως «εκ παραδρομής» αναφέρεται σε πολλά ΜΜΕ.
Στην Αθήνα, την Κυριακή 30/9, ένα από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να επιτεθεί σε αντιφασιστική μοτο-περιπολία του αναρχικού χώρου. Ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ έσπευσαν να βοηθήσουν τους Χρυσαυγίτες και μετά από άγρια αστυνομική καταστολή, επιλεκτικές προσαγωγές, ολονύκτια κράτηση, απαγόρευση επικοινωνίας με δικηγόρους, 15 αντιφασίστες και αντιφασίστριες παραπέμπονται σήμερα Δευτέρα 1/10 στον εισαγγελέα με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που τους αποδίδει η αστυνομία. Οι συλληφθέντες καταγγέλλουν δημόσια τον ανηλεή ξυλοδαρμό που υπέστησαν δεμένοι πισθάγκωνα στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Οι επικοινωνιακές κορώνες του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» περί δήθεν πάταξης των χρυσαυγίτικων «ταγμάτων εφόδου» δεν πείθουν κανένα. Το ίδιο και η ανάκληση στην υπηρεσία των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την φύλαξη των περιφερόμενων από πανηγύρι σε πανηγύρι παγκοθραυστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εμείς θα προτείνουμε στο Ν. Δένδια να απολύσει τους άνδρες –τουλάχιστον- των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Ούτως ή άλλως παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αλλά σε εποχή οικονομικής κρίσης και πρωτοφανών ποσοστών ανεργίας, οι διπλοθεσίτες αστυνομικοί και ταυτόχρονα μπράβοι της Χρυσής Αυγής, χαλάνε το κοινωνικό προφίλ της οργάνωσής τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αδήλωτοι εργοδότες των καλογυμνασμένων ανεγκέφαλων εποχούμενων αστυνομικών «κόπτονται ιδιαίτερα» για τον περιορισμό της ανεργίας...
Η οργανωτική και πολιτική συστράτευση κρατικής και παρακρατικής καταστολής είναι πλέον εξόφθαλμη. Το φίδι του φασισμού έχει βγει πλέον από το αυγό του. Πριν το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο και αποφασίσει να παίξει φανερά το τελευταίο του χαρτί, αυτό του φασισμού, το κίνημα πρέπει να έχει πάρει την απόφαση και να έχει λιώσει το κεφάλι του φιδιού.
Βόλος, 1/10/2012

Κατηγορίες: