ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 06/12/2011 - 12:13μμ

 

Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. απεργούν από τις 31 Οκτωβρίου, υπερασπιζόμενοι το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους.

Απεργούν αποκρούοντας τους εκβιασμούς της εργοδοσίας,  που τούς ζητά  να πληρώνονται με αμοιβές της τάξεως των 500 ευρώ το μήνα, παρά τη σκληρή φύση της δουλειάς τους και τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της, ορισμένες φορές ακόμη και θανάσιμα.

Απεργούν γιατί η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. θέλει να εφαρμόσει το 5ωρο, το ωρομίσθιο, την εκ περιτροπής εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση στην πράξη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Απεργούν απαιτώντας την επαναπρόσληψη 35 απολυμένων συναδέλφων τους, που έπεσαν θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Οι απεργοί εργάτες μπορούν και πρέπει να νικήσουν:

Γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Γιατί η αντίσταση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στις απειλές της για μαζικές απολύσεις  είναι μονόδρομος  προκειμένου να μην οδηγηθούν οι εργάτες της Χαλυβουργίας και οι οικογένειες τους σε μισθούς κυριολεκτικής πείνας και στην εξαθλίωση.   
Γιατί αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και όλες.  Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας συμβάλλει στο να μην εμπεδωθούν σε όλη την εργατική τάξη οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατʼ επιταγή της τρόικας και του ΔΝΤ, μεταρρυθμίσεις που καταργούν όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που αποκτήσαμε με τους κόπους και τους αγώνες ενός ολόκληρου αιώνα, μεταβάλλοντας τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.

Γιατί αυτή η πολιτική δεν πρέπει να περάσει σε κανένα εργοστάσιο, σε καμία επιχείρηση, σε κανέναν τόπο δουλειάς. Γιατί δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από μία λογική που οδηγεί στη συνολική φτωχοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Γιατί και σε άλλες περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι το δίκτυο της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω από έναν αγώνα κατάφερε να τον κάνει νικηφόρο, εμψυχώνοντας και εμπνέοντας τους αγώνες και άλλων κλάδων εργαζομένων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: