Να αθωωθεί τώρα ο Άρης Σειρηνίδης

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 02/03/2011 - 11:15μμ

Την Τετάρτη 9 Μάρτη ξεκινάει η δίκη του Άρη Σειρηνίδη. Ο γνωστός αναρχικός ακτιβιστής κρατείται από το Μάη του 2010 για την υπόθεση του πυροβολισμού στην κλούβα των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η υπόθεση του Σειρηνίδη ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που το κατηγορητήριο είναι τόσο απροκάλυπτα διάτρητο και τραβηγμένο από τα μαλλιά ώστε να καταντάει γελοίο. Ο Σειρηνίδης βρίσκεται σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή γιατί βρέθηκε στα Εξάρχεια (σε άσχετο χώρο από αυτόν της επίθεσης) μια χειρουργική μάσκα (από αυτές που φοράνε οι διαδηλωτές και όσοι γράφουν συνθήματα) που πιθανολογείται ότι μοιάζει με αυτή που φόραγε ο δράστης, και η οποία φέρει DNA αντίστοιχο με το δικό (η μέθοδος DNA έτσι κι αλλιώς είναι αμφισβητήσιμη). Η ιστορία θα μάς διασκέδαζε βέβαια, αν ένας άνθρωπος γνωστός από τη συμμετοχή στις κοινωνικές αντιστάσεις, δεν απειλούταν με βαριά φυλάκιση, με μόνο ουσιαστικό τεκμήριο ενοχής την πολιτική ένταξη του.

Στους καιρούς του Μνημονίου, όπου ό,τι παλιότερα θεωρούταν απίστευτο γίνεται τώρα μέρος της καθημερινότητας, πολλές φορές υποτιμούνται πολιτικά τα ζητήματα που δεν καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας. Ωστόσο, η αναχαίτιση της επελαύνουσας κρατικής βαρβαρότητας είναι μια συνολική στάση που δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις. Τη στιγμή που τα κινήματα και οι ριζοσπαστικοί χώροι αποδεχτούν ότι υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα, τότε θα έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ζητάει την αθώωση του Άρη Σειρηνίδη και καλεί σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6:00 μμ στα Προπύλαια.

 

Αθήνα, 2/3/11

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: