Άμεση αποφυλάκιση της Φαίης Μέγιερ - Όχι στην ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος - Συλλογή υπογραφών

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 21/02/2011 - 7:13μμ

Όσοι κι όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την προφυλάκιση της εικοσιεφτάχρονης Φαίης Μέγιερ. Θεωρούμε ότι αυτή προφυλάκιση, που ακολούθησε τη βάναυση συκοφαντική διαπόμπευση της ίδιας και της οικογένειας της, αποτελεί ένα εξαιρετικά ανησυχητικό τεκμήριο αποχαλίνωσης της αστυνομικής και δικαστικής αυθαιρεσίας.

Η Φαίη Μέγιερ προφυλακίστηκε όχι γιατί ακολούθησε κάποιου είδους παραβατική συμπεριφορά, αλλά γιατί, όπως κυνικά αναφέρει το σκεπτικό των δικαστικών αρχώ: Πρώτον, ήπιε ένα ποτό με κάποιους γνωστούς της. Δεύτερον, είναι αναρχική. Τρίτον, διαβάζει ανατρεπτικά έντυπα. Τέταρτον, αποκαλεί τους φυλακισμένους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια απροκάλυπτη και ανοιχτά ομολογημένη ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος και των διαπροσωπικών σχέσεων. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που φαλκιδεύει τον πολύ στενό πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Φαίης Μέγιερ. Καλούμε σε μαζική κοινωνική κινητοποίηση για να μπει φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.

http://www.petitiononline.com/Meyer/petition.html

Θεματικές: 
Κατηγορίες: