Σχετικά με την υπόθεση του Ηλία Νικολάου

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 01/12/2009 - 9:35πμ

 ·          Άλλη μία κλασσική περίπτωση ομηρίας στα χέρια του κράτους με κατασκευασμένο διογκωμένο κατηγορητήριο και μοναδικό στοιχείο την κατάθεση ενός μπάτσου.

·          Άλλη μία κραυγαλέα περίπτωση άδικης, παράνομης (με τους ίδιους τους δικούς τους νόμους) και στην ουσία τιμωρητικής προφυλάκισης.

·          Άλλη μια περίπτωση όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι σε κάθε δίωξη αγωνιστή ή αγωνίστριας το μόνο αληθινό ενοχοποιητικό στοιχείο είναι η ενεργή πολιτική δράση και τοποθέτηση.


·          Άλλη μια φορά ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος στοχοποιείται.

·          Και είναι αυτό ένα ακόμα παράδειγμα που δείχνει ότι όπως σίγουρα κι εμείς έτσι και ο αντίπαλος δεν έχει ξεχάσει το Δεκέμβρη.

 Ένα χρόνο μετά το Δεκέμβρη ο Ηλίας Νικολάου αποτελεί τον τελευταίο κρατούμενο εκείνης της περιόδου και λαμπρό λάφυρο της εξουσίας προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση. Ένα χρόνο μετά και ριγώντας στην ιδέα ενός νέου Δεκέμβρη οι μηχανισμοί καταστολής και προπαγάνδας σε αγαστή συνεργασία, ακόμα παίρνουν την εκδίκησή τους και δείχνουν τα νέα τους «πράσινα» δόντια.

Κι εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που είπαμε και τότε, στην υπόθεση του Βαγγέλη Μποτζατζή (δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρείται σύνδεση των δυο υποθέσεων): «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε στη ‘θωρακισμένη δημοκρατία’ να καταπατήσει τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα πολιτικά και αγωνιστικά φρονήματα». Το μονοπάτι του Δεκέμβρη, το βιτριόλι στην Κούνεβα, οι επιθέσεις στους μετανάστες, τα φασισταριά, το κίνημα των κρατουμένων, η χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια, η βόμβα στον κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη και ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται, προσδιορίζουν άλλη μια φορά την αδιάλλακτη θέση και τοποθέτησή μας.

¶      Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

¶      ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

¶      ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

 
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Καλούμε συλλογικότητες, οργανώσεις, άτομα, να σταθούν στο δρόμο της αλληλεγγύης, στο πλευρό του Η. Νικολάου. Θυμίζουμε ότι μετά τη δίκη αυτή, ακολουθεί η δίκη του Β. Μποτζατζή και των 3 (μέσα στους οποίους είναι ο Η. Νικολάου) υπόθεση για την οποία διώκονται με τον τρομονόμο.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: