Ανοιχτή συζήτηση - Ποια δικαιοσύνη;

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 24/10/2022 - 11:05πμ

Ανοιχτή συζήτηση

Ποια δικαιοσύνη;

Από τον Κολωνό στην Ομόνοια: πατριαρχία, έγκλημα, ατιμωρησία, καταστολή

Οι βιασμοί του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό και ο βιασμός της 19χρονης από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας επανέφεραν στο προσκήνιο μια σειρά από κρίσιμα πολιτικά ζητήματα. Με αφετηρία το μείζον ερώτημα πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της δικαιοσύνη, βρισκόμαστε αντιμέτωπες-οι με τη έξαρση (ή μήπως την ανάδειξη;) των εγκλημάτων που συνδέονται με πατριαρχία, τις κοινωνικές συνθήκες που ευνοούν το έγκλημα, την ανάγκη πρόληψης αλλά και προστασίας των θυμάτων, τη διαρκή ατιμωρησία των ισχυρών και των κρατικών οργάνων, τον ηθικό πανικό και τον κιτρινισμό.

Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιχειρούν να συσκοτίσουν το πραγματικό περιεχόμενο των ζητημάτων που ανοίγουν, να συγκαλύψουν ευθύνες και να χειραγωγήσουν πολιτικά τον γενικευμένο αποτροπιασμό. Από την άλλη μεριά, στο χώρο των κινημάτων προκύπτει η ανάγκη για μια πιο βαθιά συζήτηση προκειμένου να αρθρωθεί ένας συνολικός ανταγωνιστικός πολιτικός λόγος.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13) το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

Ποια δικαιοσύνη;

Από τον Κολωνό στην Ομόνοια: πατριαρχία, έγκλημα, ατιμωρησία, καταστολή

Τη συζήτηση ανοίγουν οι:

  • Έλενα Όλγα Χρηστίδη (Orlando LGBT+),

  • Κωστής Παπαϊωάννου (Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς),

  • Ευαγγελία Κοντοδήμα (Δίκτυο)

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


 


 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: