Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική δολοφονία στο Πέραμα

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 24/10/2021 - 3:51μμ

Η δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της αστυνομίας. Το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες δεν αφήνουν αμφιβολία ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νόμιμη άμυνα , αλλά με μια αιματοβαμμένη επίδειξη αστυνομικού αγριανθρωπισμού. Η επιχείρηση συγκάλυψης πέφτει στο κενό, αφού πια έχει αποδειχτεί ότι ούτε ένοπλη συμπλοκή έγινε ούτε οι ζωές των αστυνομικών κινδύνευσαν. Άλλωστε πώς μπορούν να δικαιολογηθούν οι σαράντα πυροβολισμοί εναντίον των άοπλων επιβαινόντων στο αυτοκίνητο;

Η πολιτική κάλυψη που δόθηκε στους αστυνομικούς από την κυβέρνηση, καθώς και η οργανωμένη διοχέτευση εμετικών ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το έγκλημα στο Πέραμα συνιστά αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής ότι η αστυνομία πρέπει να είναι άτεγκτη και να μη διστάζει στη χρήση βίας. Μια αντίληψη η οποία παντού στον κόσμο όχι μόνο δεν περιόρισε το έγκλημα, αλλά αποτέλεσε η ίδια παράγοντα αύξησης της (κρατικής) εγκληματικότητας.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στα Προπύλαια για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό σε βάρος των Ρομά, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας στο Πέραμα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κατηγορίες: