Μια κυβέρνηση ανθρωποφυλάκων εξωθεί στα άκρα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 20/01/2021 - 2:29μμ

Ενώ η κατάσταση της ήδη βεβαρυμένης υγείας του Κουφοντίνα επιδεινώνεται ραγδαία από το περασμένο Σάββατο, οι κυβερνώντες και τα φίλα προσκείμενα ωδικά πτηνά μεταθέτουν την ευθύνη στον ίδιο: τον απομονώνουν, στήνουν κάμερες στο κελί της απομόνωσης, τον πηγαινοφέρνουν με τη βία στο νοσοκομείο, και εξακολουθούν να αρνούνται να τον πάνε στον Κορυδαλλό, γελοιοποιώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου. Έχοντας αναγάγει τον απεργό πείνας σε πολιτικό Εχθρό, ουσιαστικά αναθεωρούν τη δικαστική απόφαση για την κράτησή του, επιδεινώνοντας καθημερινά τους όρους της κράτησης αυτής, και προσθέτοντας στην ποινή που επιμέτρησαν τα δικαστήρια μια προσθετή σκληρή ποινή τιμωρίας. Είναι ο ορισμός της εκδίκησης.

Σε συνέχεια του κατ’ εξακολούθηση αγριανθρωπισμού σε βάρος του Κουφοντίνα, οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα αντιμετωπίζονται με θεατρικές περικυκλώσεις διαδηλωτών από ορδές πραιτωριανών, απρόκλητη και δυσανάλογη βία και ρίψη χημικών, όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο με τη συγκέντρωση αναρχικών στο Σύνταγμα – και όπως επαναλήφθηκε την Τρίτη 19 Γενάρη, με τις συγκεντρώσεις αλληλέγγυων στα Προπύλαια.

Η αλαζονική εφαρμογή μιας ιδιότυπης ειδικής «νομιμότητας» σε βάρος του Κουφοντίνα (από μια κυβέρνηση που ορκίζεται στο «κράτος δικαίου»...), η κυνική αντιστροφή της σχέσης θύτη και θύματος (ώστε ένας εξουθενωμένος κρατούμενος να παρουσιάζεται και να αντιμετωπίζεται ως …εκβιάζων κυβέρνηση, δικαστική εξουσία, ξένες πρεσβείες και μεγαλόσχημες πολιτικές οικογένειες), η έκθεση εντέλει της ζωής του Κουφοντίνα σε άμεσο κίνδυνο, προκαλούν και συσπειρώνουν τις τελευταίες μέρες δημοκρατικούς πολίτες, προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, καλλιτέχνες, διανοούμενους, νομικούς, κινήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι μια στιγμή ελευθεροφροσύνης, αλήθειας και αξιοπρέπειας, απέναντι στον επελαύνοντα αυταρχισμό, τον πολιτικαντισμό και τους κάθε λογής φοβικούς μικρο-υπολογισμούς. Είναι αγώνας που πρέπει να νικήσει. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας γι’ αυτό – και δεν θα είμαστε μόνες/οι!

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, 20.1.2021

Κατηγορίες: