Στο πλευρό των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 24/06/2020 - 6:37μμ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Η δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» του εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι στις 7/6/2016 εναντίον των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα είναι στην καλύτερη περίπτωση εξωφρενική. Ο μεν Γιώργος κατηγορείται με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά του εμπορίου ναρκωτικών με την ανοχή της αστυνομίας στα Εξάρχεια, τον δε Νίκο «αναγνωρίζουν» ως φυσικό αυτουργό, μετά από τέσσερις μήνες, δυο άτομα με αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, ενώ πολλοί άλλοι παριστάμενοι στο φόνο κατηγορηματικά δεν τον αναγνωρίζουν. 


Όμως, εκτός από εξωφρενική, η δίωξη παραπέμπει ευθέως σε πολιτικοαστυνομική σκευωρία εναντίον της μαχητικής αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι είναι δραστήρια μέλη, καθώς και απέναντι στο Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ, που ως ζωντανός πολιτικός χώρος στην καρδιά των Εξαρχείων από το 2012, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα των κατοίκων της γειτονιάς απέναντι στις ναρκομαφίες. Το κίνητρο της εν λόγω δίωξης αποκαλύπτει η φράση κυβερνητικού αξιωματούχου σε στενό κύκλο: «Πρέπει να βάλουμε τον Καλαϊτζίδη φυλακή για να ησυχάσουμε». Κατανοητή αυτή η…δημοκρατικότατη δήλωση, οφείλουμε ωστόσο να διευκρινήσουμε πως δεν θα ησυχάσουν, ούτε θα ησυχάσουμε…
Η δεξιά -για μία ακόμα φορά- εκτός από επίμονη και μοχθηρή, αποδεικνύεται βουλημική και σπασμωδική, με πιθανότατη την αποτυχία. Ο αγώνας ενάντια στην κοινωνική λεηλασία, την καταστολή και τη χειραγώγηση συνεχίζεται.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ.,ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΗΡΙΟ 9).

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, ΕΞΑΡΧΕΙΑ
 

24.06.2020
 

Κατηγορίες: