Ασύμμετρη απειλή είναι η κυβέρνηση, όχι οι πρόσφυγες

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 04/03/2020 - 9:28μμ

Η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι η χώρα δέχεται επίθεση από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει «ασύμμετρη απειλή». Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. Η κυβέρνηση είναι αυτή που συνιστά ασύμμετρη απειλή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους. Η κυβέρνηση είναι αυτή που:

Κινητοποιεί το στρατό και την αστυνομία ενάντια σε άοπλους/ες απελπισμένους/ες και παιδιά.

Παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό του ασύλου και μιλά ανοιχτά για επαναπροωθήσεις.

Επιδίδεται σε ένα όργιο βίας και αυθαιρεσίας στα σύνορα χωρίς προηγούμενο. Συνεχίζει να υπερασπίζεται τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που μετέτρεψε τα νησιά σε εκτεταμένους χώρους εγκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.Κατέστειλε με βάναυσο τρόπο και χουλιγκανικες πρακτικές τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Νησιά.

Λειτουργεί και σχεδιάζει την κατασκευή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών. Ψεύδεται ξεδιάντροπα, μιλώντας για εισβολή και δημογραφική αλλοίωση, από κάποιες χιλιάδες ανθρώπους που δεν θέλουν καν να μείνουν στην Ελλάδα. Καλλιεργεί τον κρατικό ρατσισμό και ανοίγει το δρόμο στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες ως το μακρύ χέρι της καταστολής.

Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες- πράγμα που κάνει. Όμως και η ίδια η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες σε ένα βρώμικο παιχνίδι ακροδεξιάς ιδεολογικής χειραγώγησης και γεωπολιτικού πλεονεκτήματος στην πεπατημένη στρατηγική του καλού και υπάκουου παιδιού της Δύσης.

Με άσυλο στους πρόσφυγες, κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, με άμεση δυνατότητα μετακίνησης των εγκλωβισμένων στα νησιά και κατανομής τους στην ενδοχώρα, με χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, με άμεσες πολιτικές ένταξης (παιδεία, υγεία, κατοικία, εργασία κ.α.) για όσες/ους επιλέξουν να μείνουν εδώ, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο απέναντι στην κρατική καταστολή και την ακροδεξιά ατζέντα κυβέρνησης και ΕΕ.

Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Να πούμε όχι στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Καλούμε στις πορείες της Πέμπτης 5/3 σε Αθήνα, 18.30 Προπύλαια και Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

 

Κατηγορίες: