Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 02/11/2017 - 5:15μμ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη τραυματίζοντας την σοβαρά στο πρόσωπο. Η Ευγενία Κουνιάκη είναι μέλος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, γνωστή για την αντιφασιστική της δράση και την δραστηριοποίηση της ως δικηγόρος σε υποθέσεις ρατσιστικής βίας.

Η επίθεση έγινε έξω από το Εφετείο όταν το τάγμα εφόδου εισέβαλε σε διερχόμενο τρόλεϊ χτυπώντας έναν ακόμη άνδρα και δύο γυναίκες.

Επικεφαλής του τάγματος εφόδου ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ Δεβελέκος, η ομάδα του οποίου έχει και στο παρελθόν δημιουργήσει εντάσεις κατά την διαδικασία διεξαγωγής της δίκης.

Η αστυνομία αντί να προβεί άμεσα σε συλλήψεις συνόδευε τους Χρυσαυγίτες προς τα γραφεία τους και μόνο μετά την έντονη κατακραυγή των υπολοίπων δικηγόρων αλλά και αντιφασιστών αναγκάστηκε να προχωρήσει σε 25 προσαγωγές, φυγαδεύοντας όμως πρώτα κάποιους από τους δράστες, ανάμεσα τους και τον Δεβελέκο.

Χρυσαυγίτες βουλευτές, ανάμεσα τους ο Κασιδιάρης και ο Λαγός εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και επί της ουσίας ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την επίθεση. Μετά από λίγη ώρα οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Είναι εξωφρενικό, χρυσαυγίτες δολοφόνοι να βιαιοπραγούν απροκάλυπτα εναντίον δικηγόρου λίγα μέτρα έξω από την δικαστική αίθουσα.
Αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση υπόδικοι εγκληματίες να σουλατσάρουν ανενόχλητοι στη ΓΑΔΑ αναλαμβάνοντας μάλιστα και την ευθύνη για τις εγκληματικές, δολοφονικές ενέργειες τους.

Η κρατική ασυλία απέναντι στη ΧΑ και η αγαστή συνεργασία της με την ελληνική αστυνομία όχι μόνο συνεχίζει αλλά φαίνεται και να αναβαθμίζεται. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Τα παιχνίδια με τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή, οι ολιγωρίες, η ανικανότητα και η υποτίμηση του φασισμού θα μας οδηγήσουν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι βέβαιο.

Σε αυτές τις συνθήκες το Αντιφασιστικό Κίνημα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να αναβαθμίσει την παρουσία του στη δίκη της ΧΑ.

Η φασιστική τρομοκρατία, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινάνε οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν θα περάσει.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: