Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 13/07/2017 - 3:41μμ

Η καταδίκη της Ηριάννας σε 13 χρόνια κάθειρξη αποτελεί δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για μια από τις πιο προκλητικές περιπτώσεις ποινικοποίησης διαπροσωπικών σχέσεων. Το «ενοχοποιητικό» στοιχείο σε βάρος της Ηριάννας είναι η σχέση της με… αθωωθέντα κατηγορούμενο για τη ΣΠΦ. 
Η υπόθεση της Ηριάννας σε καμία περίπτωση δεν είναι εξαίρεση. Αποτελεί ένα ακόμα (κραυγαλέο βέβαια…) κρίκο στην αλυσίδα της κατασταλτικής αυθαιρεσίας. Θυμίζουμε την πεντάχρονη φυλάκιση του Τάσου Θεοφίλου μέχρι την τελική αθώωση του, τη συνεχιζόμενη άρνηση χορήγησης αδειών στον Δημήτηρη Κουφοντίνα τις οποίες δικαιούται εδώ και χρόνια, τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού, τις εξωφρενικές καταδίκες των μελών της ΣΠΦ, την περιπέτεια του παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη, τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των μωρομάνων, τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές.
Για αυτήν την αλυσίδα της κατασταλτικής αυθαιρεσίας υπεύθυνο δεν είναι μόνο το δικαστικό κατεστημένο, αλλά και η κυβέρνηση που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την διεθνή «αντιτρομοκρατική σταυροφορία».

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας – Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

14 Ιουλίου στις 19:00 - Πλατεία Συντάγματος
17 Ιουλίου στις 09:00 - Εφετείο Αθηνών 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: