Ένα καλό νέο για τον κόσμο της Αλληλεγγύης

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 16/03/2017 - 7:05μμ

Σήμερα δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια. Τα τρία μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης που κατηγορούνταν για την “κατάληψη δημοσίου κτήματος” έπειτα από μήνυση της Διοίκησης του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου το 2010, και που είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκισης, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Πλημμερλειοδικείο Αθηνών.

 

Η απόφαση αυτή δικαιώνει ένα εγχείρημα επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου, συλλογικής διαχείρισης και αλληλέγγυας χρήσης του προς όφελος της γειτονιάς και με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα των πλέον πληττόμενων από το καθεστώς της κρίσης, των μνημονίων και του ρατσισμού. Είναι ακόμη μια δικαίωση των 88 οργανώσεων και συλλογικοτήτων που βρέθηκαν στο πλευρό της Τσαμαδού 15 και του Στεκιού Μεταναστών και των περισσότερων από 800 αγωνιστών και αγωνιστριών που υπέγραψαν δήλωση συνευθύνης με τους διωκόμενους. Αλλά επίσης είναι μια νίκη, έστω μικρή, για όλον τον κόσμο της αλληλεγγύης, σε μια περίοδο όπου αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και καταλήψεις μπαίνουν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, της μηντιακής παραπληροφόρησης και της ακροδεξιάς.

 

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη και στο αστείρευτο απόθεμα δύναμης που κρύβει η ενότητα των “από κάτω”, η αλληλέγγυα και χειραφετητική πράξη τους, οι σχέσεις ισότητας, ελευθερίας και συνεργασίας. Συνεχίζουμε αντιστεκόμενοι/ες στη δικτατορία του κεφαλαίου, τον κρατικό αυταρχισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που εκκολάπτει η άνοδος του εθνικισμού και του ρατσισμού.

 

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

 

Στέκι Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: