Ανακοίνωση για της συνεχιζόμενες συλλήψεις εκφοβισμού

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 21/10/2009 - 6:53μμ

Ο Δημήτρης Παρσάνογλου, ερευνητής κοινωνιολόγος συνελήφθη το Σάββατο 17 Οκτώβρη στην περιοχή της Ομόνοιας. Το Σάββατο που μας πέρασε καθώς αστυνομικοί έκαναν «έλεγχο» σε μετανάστη με τις γνωστές  βίαιες μεθόδους, περαστικός κόσμος που αντίκρισε την βαναυσότητα τους άρχισε να διαμαρτύρεται απαιτώντας να σταματήσουν να τον χτυπάνε. Ανάμεσα τους ήταν και ο Δημήτρης Παρσάνογλου ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία  εξύβρισης κατά της αρχής, και κρατήθηκε μέχρι τη Δευτέρα 19/10 οπότε  και αναβλήθηκε η δίκη του για τις 29/10.

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να αποδειχτεί ότι η αστυνομική βία συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα σε έλληνες και μετανάστες, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και του υπουργού Χρυσοχοϊδη ότι θα τιμωρούνται οι αστυνομικοί που βιαιοπραγούν σε βάρος των πολιτών.

Η προσαγωγή ή ακόμα και σύλληψη οποιουδήποτε παρεμβαίνει ή διαμαρτύρεται σε περιπτώσεις που υπάρχει καταπάτηση δικαιωμάτων από την αστυνομία, αποτελεί πλέον πάγια τακτική.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταδικάζει τις κατασταλτικές μεθόδους και τις τακτικές εκφοβισμού και φίμωσης που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

                                                                                                                21/10/09

 

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κατηγορίες: