ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 19/11/2014 - 11:00πμ

Η παραπαίουσα απελπισμένη –και άρα ακόμα πιο επικίνδυνη- κυβερνητική ολιγαρχία προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης και να εφαρμόσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της προληπτικής καταστολής.
Η πολύ μαζική πορεία του Πολυτεχνείου τους έκανε έξαλλους  και το σκηνικό τρομοκρατίας που είχαν προετοιμάσει  δεν μπορούσε να «πάει χαμένο».  Έτσι, και με τις εντολές του πολιτικού τους προϊστάμενου η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και με σφοδρότητα στην πορεία, στα μπλοκ της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε και των αντιεξουσιαστών, με σκοπό να την διαλύσουν.
Με απίστευτη χρήση χημικών και βίας συμπλήρωσαν το σκηνικό που είχε στηθεί από μέρες πριν τον εορτασμό και που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση, τον πρύτανη και την αστυνομία σε αγαστή σύμπνοια όπως γίνεται σε όλα τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα . Εξάλλου στις πορείες του Πολυτεχνείου το κίνημα και η κοινωνία θυμούνται και τιμούν  τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών  θυμούνται και τιμούν τις πρακτικές της χούντας.

Όμως η προσπάθεια διάλυσης της πορείας δεν ήταν αρκετή. Την ακολούθησε ένα συντονισμένο όργιο καταστολής εναντίον των κατοίκων των Εξαρχείων. Στην γειτονιά όρμησε ένας στρατός κατοχής, πεζός και μηχανοκίνητος, βρίζοντας και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει  για ώρες όποιον/α υπήρχε στην γύρω περιοχή, την οποία είχαν από παντού αποκλείσει. Αναίτιες συλλήψεις, καθύβριση πολιτών  χυδαία και σεξιστικά, σπάσιμο εισόδου πολυκατοικίας και ξυλοδαρμοί, αλλά και μηχανάκια της ομάδας Δέλτα να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων περνώντας μέσα από καφενεία και πεζοδρόμους ουρλιάζοντας και με μεγάλη ταχύτητα.

Δεν απορούμε με το θράσος τους, δεν εκπλησσόμαστε από το ποιόν τους, δεν αναρωτιόμαστε για τις μεθόδους τους, το ξέρουμε ότι είναι καθάρματα. Κατ’ εικόνα και ομοίωση της κυβέρνησής τους. Όμως εξοργιζόμαστε.

Να διαλυθούν ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση!

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Κατηγορίες: