φύλο

Ομοφοβία, σεξισμός, ρατσισμός; Όχι ευχαριστώ

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 02/06/2011 - 7:29μμ

Στους δύσκολους καιρούς της πιο ανελέητης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα, οι πλατείες και οι δρόμοι είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα.  Το λέγαμε από παλιά πως η αντίσταση δεν είναι θέμα των ειδικών. Αποδεικνύεται σήμερα, τόσο κατηγορηματικά!  κάθε μέρα στο Σύνταγμα. Αποδεικνύεται στην στάση του gay, της λεσβίας, του διεμφυλικού που θα βγει περήφανα να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας, και να χλευάσει τον καθωσπρεπισμό, όπως κάθε χρόνο, στο Athens Pride για να φωνάξει άλλη μια φορά πως η σεξουαλική επιλογή και η ταυτότητα φύλου είναι δικαίωμα και όχι αρρώστια, ανωμαλία ή ποινικό αδίκημα.

Οι αγώνες για το φύλο και τη σεξουαλικότητα δεν έρχονται από το πουθενά. Η επιμονή του φεμινιστικού κινήματος χρόνια τώρα,  άνοιξε ένα δρόμο αμφισβητώντας και υπονομεύοντας  τον ηγεμονικό λόγο περί του αναπόφευκτου βιολογικού πεπρωμένου, επιτρέποντας έτσι την διεκδίκηση δικαιωμάτων απ' όλους όσους και όσες δεν βολεύονται  με τους μοιρασμένους ρόλους, τις στατικές αντιλήψεις και τις εξουσίες.

Παρότι θεωρούμε οτι το Athens Pride δεν θα έπρεπε να εχει  εμπορευματικό χαρακτήρα διότι κινδυνεύει να ενσωματωθεί στο κυρίαρχο, και να γίνει ακίνδυνο mαinstream πανηγυράκι,  συμμετέχουμε γιατί ταυτόχρονα πιστεύουμε πως είναι μια απάντηση στον συντηρητισμό, τα στερεότυπα, το σεξισμό, το ρατσισμό, τις διακρίσεις. Γιατί φέρνει "αόρατους" στο δημόσιο χώρο. Γιατί θέλουμε να να είναι ενας χώρος αντίστασης στην κυρίαρχη ιδεολογία και την πατριαρχία

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: 

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Άνθιμου

  • Δημοσιεύτηκε: Κυρ, 17/07/2005 - 12:00πμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει το ομοφυλοφοβικό παραλήρημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο η ομοφυλοφιλία είναι «αναισχυντιά και ντροπή», ο δε γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου «θεσμοθετημένη αμαρτία». Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Άνθιμος επανεπιβεβαίωσε τον αντιδραστικό και σκοταδιστικό χαρακτήρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας που επιμένει να ποινικοποιεί τον έρωτα και τη χαρά της ζωής, που χαρακτηρίζει «ανώμαλους» μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: