Επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού και αυθαίρετες προσαγωγές

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 10/10/2013 - 2:56μμ

Χτες το βράδυ, μετά την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, η αστυνομία προχώρησε για μία ακόμα φορά σε επιχείρηση-αρετή στα Εξάρχεια. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, της οποίας η διωκτική σκοπιμότητα είναι ανύπαρκτη, αστυνομικοί της ομάδας Δ, υπό την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ, επέδραμαν στην οδό Τσαμαδού και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Στέκι Μεταναστών  και στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Στις αντιδράσεις που υπήρξαν απάντησαν με προσαγωγές μελών του Δικτύου και του στεκιού που περιφρουρούσαν το χώρο. Προσαγωγές γίνονταν ταυτόχρονα και σε άλλα σημεία των Εξαρχείων.


Το ότι τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν μειώνει ούτε την ταλαιπωρία τους ούτε και το μέγεθος του αστυνομικού αυταρχισμού. Πολύ περισσότερο που αυτού του τύπου οι αστυνομικές επιδρομές στην Τσαμαδού έχουν σημειωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μάλιστα στις 23 Οκτώβρη δικάζεται η μήνυση του Δικτύου για την αστυνομική επιδρομή στα γραφεία του και τον τραμπουκισμό μελών του στις 5/5/2010.
Είναι προφανές ότι η χτεσινή επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, όπως και όλες οι άλλες στο παρελθόν, ούτε μας φοβίζουν ούτε μας κάμπτουν. Αποδεικνύουν απλώς ότι ανεξάρτητα από το κύμα συλλήψεων ναζί και από τις διώξεις χρυσαυγιτών αστυνομικών η κρατική καταστολή και η φασιστική νοοτροπία στα σώματα ασφαλείας καλά κρατούν.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Κατηγορίες: