Αλληλεγγύη στην πολιτική πρόσφυγα Suicmez Havva (Εμινέ)

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 08/10/2013 - 1:49μμ

Συνελήφθη την 21-3-2013 και προφυλακίσθηκε η πολιτική πρόσφυγας Suicmez Havva, μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού «Ο Αγώνας». Η Suicmez Havva, διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα από το 2001, λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα λόγω της ενεργής συμμετοχής της όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, αλλά και της συμμετοχής της στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα .


Η Suicmez Havva είχε ζητήσει και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα με το όνομα Gilmaz Gonul από το 2001, λόγω του φόβου της για την ζωή της. Ήδη ανακλήθηκε το πολιτικό της άσυλο, καθώς διαπιστώθηκε, έπειτα από στοιχεία τα οποία έστειλε η Τουρκία, ότι το αληθινό της όνομα είναι Havva Suicmez, πράγμα το οποίο η Ηavva (Εμινέ) αποδέχθηκε και προτίθεται να καταθέσει εκ νέου αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου με τα πραγματικά της στοιχεία, καθώς οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητήσει και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα παραμένουν οι ίδιοι. Η Τουρκία έχει ζητήσει ήδη την έκδοση της, όπως άλλωστε έχει κάνει και για δεκάδες άλλους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, πλην όμως το αίτημα έκδοσης της απορρίφθηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο. Η Havva κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη το 2010 και της αποδίδονται οι κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικού υλικού από κοινού με άλλους και της κατοχής πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρίτων. Παρά το γεγονός ότι η Suicmez Havva ήταν γνωστή στις αρχές και γνωστής διαμονής, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της ως «αγνώστου διαμονής» και της αποδόθηκαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες μόνο εκ του γεγονότος ότι συνόδευσε κατά την μετακόμισή του τον θανόντα Basbak να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του στον ιδιοκτήτη (Σημειωτέον ότι το διαμέρισμα αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ το διαμέρισμα στο οποίο έγινε η έκρηξη).Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη προσπάθειά της να επιδείξει έργο σχετικό με την «πάταξη της τρομοκρατίας» ποινικοποιεί τις απλές ανθρώπινες συναναστροφές και σχέσεις. Η Suicmez Havva απειλείται με πολυετή κάθειρξη μόνο εκ του γεγονότος ότι γνώριζε τον ομοεθνή της που προκάλεσε την έκρηξη στην οδό Υψηλάντου 23.
Σήμερα που τα δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού λαού πλήττονται βάναυσα , που ποινικοποιούνται και καταστέλλονται οι κινητοποιήσεις ακόμη και για επιμέρους αιτήματα, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει (και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ) κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Στην αγωνίστρια πολιτική πρόσφυγα Suicmez Havva αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες σε μια τελείως έωλη δικογραφία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή της, μόνο για να επιδείξει η Ελλάδα αντιτρομοκρατικό έργο!

Να απαλλαγεί η  Suicmez Havva από κάθε κατηγορία.
Αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες και στον Τούρκικο Λαό.


ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: