Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις!

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 12/09/2013 - 9:26πμ

Πέμπτη 12/9, 6μμ, πλ. Πανεπιστημίου, Βόλος

Μετά από ένα διάστημα «ανάπαυσης» των πάνοπλων ταγμάτων του Δένδια, το σχέδιο «νόμος και τάξη» μπαίνει και πάλι σε εφαρμογή. Τον τελευταίο μήνα, καταλήψεις σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη έπαψαν πλέον να αποτελούν «εστίες ανομίας» και -σύμφωνα με τις δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού- οι δημόσιοι χώροι που είχαν καταληφθεί αποδόθηκαν και πάλι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η ίδια αυτή κυβέρνηση -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- ξεπουλά δημόσια πλούτο, χαρίζει κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, δεσμεύει λιμάνια, αεροδρόμια, οργανισμούς ύδρευσης για να τα βγάλει και αυτά όσο-όσο στο σφυρί, αλλά και κλείνει νοσοκομεία, απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμα φορά και με τον πιο εξοργιστικό τρόπο, το πόσο πραγματικά «νοιάζεται» τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για τη δημόσια περιουσία

.

Στις καταλήψεις και στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια αναπτύσσονται προβληματισμοί, ανησυχίες, σχέδια δράσης αντίθετα στις πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλουν, παραδείγματα αγώνα, αλληλεγγύης και ανατρεπτικής δράσης στην καθημερινότητα, παραδείγματα στάσης ζωής ενάντια στη χειραγώγηση και στην υποταγή. Οι καταλήψεις και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια συνιστούν χώρους έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης, προτάσεων κοινωνικού αγώνα, δεξαμενές σκέψης αμφισβήτησης, εστίες ρήξης και ανατροπής, «όπλο» στα χέρια των καταπιεσμένων και όσων αντιστέκονται, προάγγελοι της κοινωνικής έκρηξης που δεν θα αργήσει να φτάσει. Και όλα αυτά τους ενοχλούν και τους τρομάζουν.

Η αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις είναι αυτονόητη. Τις υπερασπιζόμαστε γιατί συνιστούν συλλογικές διαδικασίες και δομές που προάγουν την κοινωνική ανυπακοή.  Τις υπερασπιζόμαστε γιατί υλοποιούν το δικαίωμα όλων μας στην αυτοδιαχείριση της  ζωή μας. Τις υπερασπιζόμαστε γιατί αποτελούν ανάχωμα στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καλεί και αυτό από τη μεριά του στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις -που έχει ήδη εξαγγελθεί από συντρόφους/ισσες του α/α χώρου- για την Πέμπτη 12/9, στις 6μμ, στην πλ. Πανεπιστημίου (Ματσάγγου).

Βόλος, 11/9/2013

Θεματικές: 
Κατηγορίες: