Άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή πρώην απεργού πείνας Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 11/06/2013 - 3:04μμ


Στο Α.Τ. Παγκρατίου κρατείται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/6) ο αγωνιστής Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι, πρώην απεργός πείνας της Υπατίας. Ο Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι είναι ένας από τους 300 μετανάστες οι οποίοι τον Γενάρη του 2011 ξεκίνησαν την μαζικότερη μέχρι τότε απεργία πείνας με βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, αίτημα που για πρώτη φορά διατυπώνεται με αυτόν τον τρόπο καθώς για πρώτη φορά δίνεται ένας τόσο σκληρός αγώνας για την επίτευξη στόχων όχι μόνο προσωπικών αλλά και συλλογικών.

 Η απεργία πείνας διήρκησε 44 μέρες και πέτυχε την μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής, και τη μείωση ενσήμων για περίθαλψη όχι μονό για τους μετανάστες αλλά και για τους Έλληνες, ενώ η τότε κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την διαρκή ανανέωση των 6μηνων βεβαιώσεων παραμονής που δόθηκαν στους 300 απεργούς. Ωστόσο, και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου για διαρκή ανανέωση των βεβαιώσεων παραμονής η τωρινή Κυβέρνηση μέχρι στιγμής αρνείται την ανανέωσή τους. Παρόλα αυτά, ο νύν Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έκανε δεκτά τα αιτήματα ανανέωσης δεσμευόμενος ότι θα οι 300 απεργοί θα βρίσκονται υπό καθεστώς ανοχής μέχρι να ανανεωθούν τα έγγραφά τους.

Για τον Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι, την πολύμηνη ταλαιπωρία με τις ατελέσφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες ανανέωσης εγγράφων που υποτίθεται ότι είχαν εξασφαλιστεί με την λήξη της απεργίας και την αδιαφορία των κρατικών αρχών έρχεται να συμπληρώσει ο εγκλεισμός του στο Α.Τ. Παγκρατίου όπου κρατείται ως «παράνομος» επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το καθεστώς αδικίας το οποίο βιώνουν οι μετανάστες και προσφυγές που ζουν στην Ελλάδα.

  • Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι και την ανανέωση των βεβαιώσεων παραμονής των 300 απεργών πείνας.
  • Κάτω τα χεριά από τους μετανάστες και πρόσφυγες
  • Άσυλο στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολικά και Κοινωνία Δικαιώματα

Ομάδα δάσκαλων «τα Πίσω Θρανία»

Θεματικές: 
Κατηγορίες: