Δελτίο Τύπου του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 24/06/2009 - 8:21μμ

Εγκληματική η διαχείριση του μεταναστευτικού και νεοπροσφυγικού ζητήματος από την Κυβέρνηση, με την επικουρία του ΠΑΣΟΚ και υπό τα χειροκροτήματα της Aκροδεξιάς μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο.

Στην υπηρεσία των πολιτικών του μίσους οι διατάξεις εισάγουν τεκμήριο επικινδυνότητας για κάθε μετανάστη, στηρίζοντας και επιβραβεύοντας τις ρατσιστικές εκστρατείες των τελευταίων μηνών .
Η εκτόξευση εξάλλου της διοικητικής κράτησης από τους 3 στους 18 μήνες επιζητεί επαίνους ακρότητας όντας μια κραυγαλέα δυσανάλογη ποινή χωρίς ποινή και χωρίς έγκλημα, για μια παράβαση καθαρά διοικητική, που δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις απάνθρωπες συνθήκες των κρατητηρίων και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τους όρους ζωής όσων μπαίνουνε σ’ αυτά.
Η εφαρμογή στα αδικήματα «διακίνησης μεταναστών» αμφιλεγόμενων ανακριτικών μεθόδων που υιοθετήθηκαν με τον τρομονόμο για εκείνα τα δύσκολα πεδία και καταγγέλθηκαν από τον νομικό κόσμο (ανακριτική διείσδυση = χαφιέδες κ.α.) αποβλέπει στο να προσδώσει στις περιπτώσεις αυτές την μείζονα κοινωνική απαξία και να ενισχύσει το αίσθημα κίνδυνου και αποστροφής των πολιτών, που βομβαρδίζονται καθημερινά από τα μίντια με φορτία πανικού για να καταστούν άβουλοι δέκτες των αντιμεταναστευτικών πολιτικών.
Η εγκληματοποίηση και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης , με μια διάταξη που εξομοιώνει την ανθρωπιά με την κερδοσκοπία και την αλληλεγγύη με την εκμετάλλευση , με την ισοπεδωτική δίωξη μιας πλειάδας διαφορετικών δράσεων και μεταξύ αυτών συλλογικών και ατομικών πρακτικών και δράσεων συμπόνιας και ανθρωπισμού, (φιλοξενία, κοινωνική στήριξη , νομική βοήθεια , συμβουλευτική, μετακίνηση κλπ) μετακυλύει το βάρος της «αποτροπής» στους πολίτες και στοχεύει να στήσει μια κοινωνία ανθρωποφυλάκων, καχύποπτη και εχθρική, αναλληλέγγυα και καταδοτική.

Κάθε πολίτης και μπάτσος αυτό είναι το ζητούμενο.
Ανάλογα εγχειρήματα στο παρελθόν , που αφορούσαν σχολεία , νοσοκομεία, και ζητήματα κατοίκησης έμειναν στο κενό γιατί οι ίδιοι οι πολίτες αρνήθηκαν να τα εφαρμόσουν και να τα νομιμοποιήσουν . Θα τα αφήσουμε αυτά να περάσουν;

Ο ρατσισμός του Κράτους απειλεί την κοινωνία. Να αντισταθούμε!
Άμεση απόσυρση των διατάξεων του ρατσιστικού νομοσχεδίου.
Δεν απειλούν την κοινωνία οι μετανάστες, αλλά ο ρατσισμός και το μίσος.

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2009
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Θεματικές: 
Κατηγορίες: