Να σπάσει το άβατο του Άγιου Παντελεήμονα

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 10/06/2009 - 3:40μμ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει την επιχειρούμενη από Αστυνομία και Χρυσή Αυγή μετατροπή του Αγίου Παντελεήμονα σε άβατο για πρόσφυγες και προοδευτικούς πολίτες.

Χτες το απόγευμα μια αντιρατσιστική διαδήλωση αναρχικών κατέληξε στην πλατεία  του Αγίου Παντελεήμονα όπου και άνοιξε την παιδική χαρά. Υπενθυμίζουμε ότι ο τοπικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής (που συνήθως εμφανίζεται με την επωνυμία Επιτροπή Κατοίκων) κρατάει παράνομα κλειδωμένη την παιδική χαρά εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτήν. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή, και οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν «αντιληφθεί» ποτέ τους δημόσιους ξυλοδαρμούς προσφύγων, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Μαζί τους, όπως είναι το σύνηθες πλέον, οι γνωστοί «αγανακτισμένοι πολίτες» που τη μια παριστάνουν τους κατοίκους και την άλλη οργανώνουν την προεκλογική καμπάνια της Χρυσής Αυγής. Μετά την απώθηση των διαδηλωτών, τα ΜΑΤ συνέλαβαν Έλληνα κάτοικο της γειτονιάς γιατί… έπαιζε με το παιδί τους την απαγορευμένη παιδική χαρά. Σε χρόνο μηδέν (από ποιον πληροφορημένοι;), οι «αγανακτισμένοι» περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας το χρυσαυγίτικο σύνθημα «Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει, απειλώντας τη ζωή του συλληφθέντα όπως και της δικηγόρου του Γιάννας Κούρτοβικ, καθώς και πετώντας αυγά και ντομάτες. Παρά το ότι διαπράττονταν αυτόφωρα αδικήματα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, και παρά το ότι οι τραμπούκοι εμπόδιζαν για ώρα την έξοδο των πολιτών από το τμήμα, ουδείς απωθήθηκε και ουδείς συνελήφθη…

Είναι πια προφανές ότι οι νεοναζί μαζί με την Αστυνομία προσπαθούν να μετατρέψουν τον Αγ. Παντελεήμονα σε άβατο για μετανάστες και προοδευτικούς πολίτες, θέτοντας έτσι σε εφαρμογή την κυβερνητική στροφή προς τα (ακρο)δεξιά. Είχε προηγηθεί η πολύμηνη σκέπουλα πάνω στα πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η γιγάντωση του αισθήματος ανασφάλειας που γεννάει η οικονομική κρίση. Κράτος και φασιστικό παρακράτος επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

 

  • Να αντιπαρατεθούμε με το ρατσισμό και το νεοφασισμό σε κάθε γειτονιά.
  • Να αθωωθούν οι πέντε συλληφθέντες αντιρατσιστές διαδηλωτές


 

Αθήνα  10/6/09

 
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Επόμενη κίνηση


Θεματικές: 
Κατηγορίες: