Επίθεση στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 04/06/2009 - 12:25μμ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οδό Πανεπιστημίου, στις 2 Ιουνίου. Η επίθεση αυτή έγινε μετά από μια σειρά ανάλογων επιθέσεων και απειλητικών ενεργειών εναντίον μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας, που συνοδεύονται και από την προσπάθεια στοχοποίησης υποψηφίων του συνδυασμού σε διάφορα φασιστικά blogs.

Οι ενέργειες αυτές προστίθενται στο χορό της φασιστικής βίας που  το τελευταίο διάστημα επιχειρεί συστηματικά να τρομοκρατήσει πολιτικούς χώρους και συντρόφους αγωνιστές.

Σε μια περίοδο που οι φασιστικές συμμορίες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, με την απόλυτη ανοχή της αστυνομίας και του παρακράτους και στο έδαφος που έχουν λειάνει οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές που κυριαρχούν στο  δημόσιο λόγο, σε μια συγκυρία που τα ΜΜΕ παρέχουν γενναιόδωρη φιλοξενία και πραγματική νομιμοποίηση σε κάθε εκδοχή της ακροδεξιάς ρητορικής, η αριστερά βάλλεται με κάθε ευκαιρία και το κράτος επιδεικνύει προκλητική και ύποπτη αδιαφορία .

Καταγγέλλουμε τις φασιστικές πρακτικές βίας και μισαλλοδοξίας και τη στοχοποίηση αγωνιστών και δηλώνουμε πως η αριστερά δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθεί ούτε να υποχωρήσει.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: