Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 27/05/2009 - 2:26μμ
Όχι στη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει την επιχειρούμενη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, καθώς και το σχέδιο για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο. 

Η κυβέρνηση προχωράει μετατροπή της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και τοξικοερξαρτημένων, εκμεταλλευόμενη το κλίμα υστερικής ξενοφοβίας και απροκάλυπτου ρατσισμού, που δημιούργησε η ίδια σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό ΜΜΕ. Ο εύσχημος τίτλος «κέντρο φιλοξενίας» δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Αυτό που επιχειρείται είναι η μεταχείριση χιλιάδων ανθρώπων σαν σκουπίδια, το «καθάρισμα» τους από το κέντρο της Αθήνας (για να μην ενοχλούνται οι γνωστοί εμποράκοι του πατριωτισμού), και το πέταγμα τους σε ένα στρατόπεδο-φυλακή έξω από την Αθήνα.

Εν μέσω συνεχών ρατσιστικών επιθέσεων στον Αγ. Παντελεήμονα (από μονίμως «άγνωστους» δράστες), η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της ξενοφοβίας για να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους και να διοχετεύσει την κοινωνική δυσαρέσκεια στο βολικό γι’ αυτήν κανάλι του ρατσιστικού μίσους.

Καλούμε τα κινήματα και την Αριστερά, τη νεολαία του Δεκέμβρη, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη, να σταθούν εμπόδιο στην πολιτική του μίσους και της διαίρεσης. Το να υπερασπιστούμε τους μετανάστες σημαίνει αυτή τη στιγμή το να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα.

Αθήνα 27/5/09
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Θεματικές: 
Κατηγορίες: