Στις 2 και στις 12 Δεκέμβρη να είμαστε εκεί! ΠΙΣΩ ΓΟΡΙΛΕΣ

  • Δημοσιεύτηκε: Τετ, 30/11/2011 - 2:54μμ

Σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, όπου οι ισχυροί επέλεξαν να πλουτίσουν κι άλλο  απαλλοτριώνοντας τον κοινωνικό πλούτο και  διορίζοντας κυβερνήσεις τεχνοκρατών για να επιβάλουν την θέλησή τους,  τη στιγμή που περιστέλλονται  δικαιώματα και θεσμοποιείται ο αυταρχισμός, τη στιγμή που η κοινωνία εκβιάζεται με διλήμματα του τύπου  “Παπαδήμος ή χάος”, την ίδια στιγμή συγκυβερνά την χώρα η Aκροδεξιά, αυτή που παλιότερα κυνηγούσε «αντιπάλους» στους δρόμους με τσεκούρια και που πρόσφατα υπέβαλε τα σέβη της στο δικτάτορα Μεταξά στην πρόσφατη επέτειο της 28ης   Οκτωβρίου.

Τα ΜΜΕ παράλληλα, ως παπαγαλάκια της εξουσίας, επιβάλλουν με το δικό τους δικτατορικό τρόπο το ίδιο κυβερνητικό δίλημμα και ταυτόχρονα ξεπλένουν υπουργούς και υφυπουργούς από το ακροδεξιό τους παρελθόν, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο για την «εθνική» αυτή προσπάθεια σωτηρίας. 

Στο έδαφος  μιας τέτοιας  επίθεσης, οι αδύναμοι θα πληγούν ακόμα πιο πολύ. Αρχίζοντας πάντα φυσικά από τους γνωστούς αποδιοπομπαίους τράγους, τους μετανάστες τους πρόσφυγες και τους φτωχούς,  οι διαφόρων ειδών πατριδοκάπηλοι αισθάνονται ότι τώρα είναι η ευκαιρία να στραφούν ακόμα πιο έντονα εναντίον  τους.  Μέσα σ’ αυτή την εικόνα δύο υποθέσεις, που μας αφορούν όλους και όλες, όλη την κοινωνία και όλο το κίνημα,   εκδικάζονται στα ελληνικά δικαστήρια. Η αίτηση ακύρωσης στον Άρειο Πάγο (προσφυγή  ακροδεξιών) ενάντια στο νόμο περί ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, που θα συζητηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην ολομέλεια του ΣΤΕ, και η δίκη στις 12 Δεκέμβρη 3 μελών φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι. Μεταξύ των κατηγορουμένων και η τηλεαστέρας, δήθεν «αγανακτισμένη» κάτοικος, μέλος της Χρυσής Αυγής, Θέμις  Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.

Με τον τρόπο της η κάθε υπόθεση αφορά τους απελπισμένους που αναζήτησαν στην Ελλάδα μια ευκαιρία επιβίωσης. Η πρώτη θεσμικά, η δεύτερη στο δρόμο με μαχαίρια.

Η αγανακτισμένη Σκορδέλη είναι μέλος παρακρατικής φασιστικής συμμορίας που εδώ και μερικά χρόνια σουλατσάρει ανεξέλεγκτα τραυματίζοντας μετανάστες, καίγοντας τα τζαμιά τους αλλά κ τα στέκια αλληλέγγυων ομάδων, σπέρνοντας τρόμο κ συμμετέχοντας σε πογκρόμ εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, κλείνοντας μια ζωντανή παιδική χαρά στο ζοφερό κέντρο της πόλης, ενώ τα μέλη της όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι αλλά απολαμβάνουν πολιτική ασυλία τόσο από τη συντεταγμένη κρατική εξουσία όσο κι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ανέχονται, αν όχι υποθάλπουν αυτή τη βία που κλιμακώνεται κ οργανώνεται απειλώντας όχι μόνο μετανάστες αλλά κ ντόπιους.

Υπενθυμίζουμε σε κάθε υπεύθυνο ότι αυτή η κοινωνία έχει δώσει θύματα σε αγώνες ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την Ακροδεξιά. Δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ιστορίας και του πολιτισμού. Η εθνική κυβέρνηση σωτηρίας των πλουσίων δεν μπορεί να καταργήσει τα δικαιώματα των μεταναστών και των ελλήνων πολιτών, ούτε να αθωώνει ακροδεξιούς δολοφόνους.

 

Δεν θα το επιτρέψουμε!

 

Θα είμαστε εκεί, στις 2 Δεκέμβρη στο ΣΤΕ και στις 12 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και καλούμε κάθε αγωνιζόμενο και αξιοπρεπή άνθρωπο να δείξει με την παρουσία του την αντίθεσή του στην απαλλοτρίωση των δικαιωμάτων και στους διωγμούς και τους φόνους συμπολιτών μας.   

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: