Να αποφυλακιστεί τώρα ο Νίκος Κουνταρδάς

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 25/05/2009 - 1:02μμ
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ενώνει τη φωνή του με όσους και όσες ζητάνε την άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Νίκου Κουνταρδά.

Ο Κουνταρδάς προφυλακίστηκε άδικα και αυθαίρετα για δήθεν παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Στην πραγματικότητα, οι περιοριστικοί όροι ουδέποτε παραβιάστηκαν, αφού είχε προσέλθει κανονικά στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης, όπως άλλωστε βεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες. Στηριζόμενοι σε αστυνομικό γραφειοκρατικό σφάλμα, λόγω απουσίας του φακέλου του ο Κουνταρδάς δεν μπόρεσε να υπογράψει, ορισμένοι φωστήρες της Τάξης και της Ασφάλειας επέλεξαν να οργανώσουν μια χυδαία συμπαιγνία. Ταυτόχρονα, άλλοι αντιεξουσιαστές της Ξάνθης συλλαμβάνονται και προπηλακίζονται.

Από τις 16 Μάη ο Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην περάσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να αποφυλακιστεί αμέσως. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πρέπει να δράσει πριν επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη κλονισμένη υγεία του Κουνταρδά.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση θα επιμείνουμε ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Θεματικές: 
Κατηγορίες: