ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΘ

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 10/09/2011 - 6:51μμ

Η επίθεσή κεφαλαίου και κυβέρνησης είναι ολοκληρωτική και χωρίς προσχήματα πλέον. Η απάντησή μας πρέπει να δοθεί στο δρόμο, αποφασιστικά και ενωτικά.

 

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την αρχική παράδοση από τη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ της χώρας και των εργαζομένων της, ντόπιων και μεταναστών στα χέρια της τρόικας και του ξένου κι εγχώριου κεφαλαίου, ήρθε η ώρα της τελικής πράξης του δράματος.

 

Το τελευταίο τρίμηνο με την ψήφιση του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τη βάναυση καταστολή της αντίστασης στην Πλατεία Συντάγματος, τη ψήφιση του νέου Νόμου πλαίσιο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και πλέον με την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση της οριστικής απόφασης να αποτελειώσουν τον κόσμο της εργασίας, τους φοιτητές, τη νεολαία και να ξεπουλήσουν όποια δημόσια περιουσία κι έκταση μπορεί να έχει κάποια τιμή, η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα αποκάλυψε πλήρως το πιο στυγνό της πρόσωπο και δε νιώθει πια καμιά ανάγκη να καμουφλαριστεί.

 

Οι κοινωνικές, όμως, αντιστάσεις είναι υπαρκτές, ζωντανές και φουντώνουν. Το κίνημα των πλατειών με τις συγκρούσεις που έδωσε ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, οι μεγάλες και μαχητικές απεργιακές πορείες του τελευταίου διαστήματος, οι επιμέρους κλαδικοί εργατικοί αγώνες, και κυρίως το αναγεννημένο κι ελπιδοφόρο Φοιτητικό Κίνημα δίνουν το σύνθημα πως απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το παρόν μας και το μέλλον μας, μόνη απάντηση είναι ο αγώνας.

 

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ, σε άλλα χρόνια επετειακή, εκ των πραγμάτων χάνει πια τον συμβολικό της χαρακτήρα. Η ξέχειλη κοινωνική οργή που όλοι και όλες περιμένουμε να εκφραστεί στο δρόμο, οι ζωντανές πλατείες που έχουν δώσει ήδη ραντεβού για το Σάββατο στις 10 Σεπτέμβρη και οι φοιτητικές καταλήψεις μέσα στο,  άλλοτε αποκλεισμένο για τη μέρα, ΑΠΘ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σφυρίξει αδιάφορα και να λειτουργήσει περιχαρακωμένα και μικρόνοα.

 

Ως ΔΙΚΤΥΟ για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αποφασίσαμε να βρισκόμαστε από το μεσημέρι στους αποκλεισμούς που έχουν καλεστεί από τη συνέλευση του Λευκού Πύργου.

 

Καλούμε παράλληλα, όμως, όλο τον κόσμο όλων των συγκεντρώσεων που έχουν ανακοινωθεί, να βρει κοινό βηματισμό και, παρά τις πολλές διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, να ενοποιήσει εν τέλει το ποτάμι της αγανάκτησης και της αντίστασης που θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης και συντονισμένα κι αλληλέγγυα να ακολουθήσει το Φοιτητικό Κίνημα και να στηρίξει τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του Ασύλου.

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: