Τον εξαφάνισαν!!!

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 09/06/2011 - 6:41μμ

Από τις 31-5-2011 αγνοείται ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας ,Γκαλέμπ Ταλέμπ, που οι ελληνικές υπηρεσίες κρατούσαν παράνομα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη χωρίς προσχήματα και με παραβίαση κάθε νομότυπης διαδικασίας από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η ελληνική αστυνομία ισχυρίζεται ότι απελάθηκε στο Λίβανο, όμως προκύπτει ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το αεροδρόμιο των Σπάτων και δεν έχει φτάσει ποτέ στο Λίβανο.

Ο Παλαιστίνιος απήχθη από τον καταυλισμό προσφύγων στην Πεντέλη όπου διέμενε σε μια παράγκα , στις 12 Φεβρουάριου, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη και εκτέθηκε στα κανάλια ως στέλεχος οργάνωσης και επίδοξος τρομοκράτης με πρόσχημα ένα περίεργο άρθρο της ίδιας μέρας , της Corriere della Sera, που υπογραφόταν από τον Ιταλό δημοσιογράφο «ειδικό στην τρομοκρατία» Guido Olympio. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο που δεν προκύπτει να έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, ο Γκαλέμπ ήταν στέλεχος της οργάνωσης Φατάχ αλ Ισλάμι και είχε έρθει στην Ελλάδα με αποστολή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε το ιταλικό παπαγαλάκι, που δεν αποκάλυπτε τυχόν προέλευση των «πληροφοριών» του, ο Γκαλέμπ είχε εμφάνιση νεαρού τουρίστα , έκανε «καλή ζωή», εφοδίαζε με χρήματα και διαβατήρια τους ομοϊδεάτες του και είχε αναλάβει την ηγεσία της οργάνωσης στην Ελλάδα. Ο Γκαλέμπ, βρέθηκε αντίθετα να ζει σε μια αυτοσχέδια παράγκα στον καταυλισμό προσφύγων της Πεντέλης, να τρέφεται από τα συσσίτια κοινωνικών φορέων και να καλύπτει τις ανάγκες του με πράγματα μαζεμένα από τα σκουπίδια ενώ δεν είχε κανένα έγγραφο εκτός από το δελτίο αιτούντος άσυλο, που όπως φάνηκε δεν είχε καμία αξία για τις αρχές αφού κατά παράβαση κάθε «διεθνούς υποχρέωσης της χώρας» η αστυνομία τον συνέλαβε ως παράνομα διαμένοντα στη χώρα. Ο Γκαλέμπ κρατήθηκε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, παρότι αιτών άσυλο και προστατευόμενος από το νόμο, σε απομόνωση , χωρίς επικοινωνία με άλλους κρατούμενους και με ασφυκτική επιτήρηση ακόμη και στις προσωπικές του στιγμές.

Το άσυλο του κρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς αιδώ από τις πολυδιαφημσιμένες «ανεξάρτητες» επιτροπές του νέου νόμου και η υπόθεση εκκρεμεί πια στα διοικητικά δικαστήρια. Η Διεύθυνση του Αλλοδαπών που ήταν υπεύθυνη για την κράτηση, αρνήθηκε να του επιτρέψει στοιχειώδη νοσοκομειακή περίθαλψη , που επήγε λόγω επικίνδυνου αυτοτραυματισμού του . Εναντίον του κινήθηκε από την Εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση, στην οποία τα μόνα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του ήταν το ύποπτο δημοσίευμα της Corriere della Sera , το συνηθισμένο πια «τηλεφώνημα αγνώστου» στην αστυνομία , ο οποίος «κατάγγειλε» ότι ο Παλαιστίνιος «έκρυβε εκρηκτικά» και προσευχόταν στο τζαμί (!!!) και τα σκουπίδια που βρέθηκαν στο κατάλυμά του, στον προσφυγικό καταυλισμό της Πεντέλης. Και από τις 31-5-2011 τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Η ελληνική αστυνομία ισχυρίζεται ότι απελάθηκε στις 31-5-2011 με προορισμό το Λίβανο. Ο Γκαλέμπ δεν είχε διαβατήριο, δεν είχε προσαχθεί ποτέ στο λιβανικό προξενείο, δεν προκύπτει να έχει γίνει επίσημη αλληλογραφία απομάκρυνσης , δεν έχει καταγραφεί πουθενά στο ελληνικό αεροδρόμιο και δεν έφτασε στο Λίβανο όπως βεβαιώνουν οι λιβανικές αρχές , οι υπηρεσίες ασύλου στο Λίβανο και οι συγγενείς του. Οι ελληνικές υπηρεσίες και ο Υπουργός «Προστασίας του πολίτη» κρύβονται και αρνούνται να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες και εξηγήσεις. Το Δίκτυο έχει και με προηγούμενη ανακοίνωσή του προειδοποιήσει για την υπόθεση του Παλαιστίνιου Γκαλεμπ Ταλεμπ. Είχαμε και τότε επισημάνει την πραγματικότητα ενός ελληνικού Γκουαντανάμο που βίωνε ο κρατούμενος. Η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών με πρόσχημα το άρθρο του Ιταλού δημοσιογράφου, παραπέμπει σε υπαγορευμένη δημοσιογραφία με συγκεκριμένο σκοπό.

Τίποτε δεν μπορεί να κάμψει τους φόβους ότι οι ελληνικές υπηρεσίες έδρασε υπηρετώντας συγκεκριμένες εντολές ξένων υπηρεσιών και ότι ο Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται ίσως σήμερα σε ένα αυθεντικό Γκουαντανάμο, είτε στις αντίστοιχες αμερικάνικες φυλακές άλλων «δημοκρατικών» χωρών της Ευρώπης. Απαιτούμε άμεσα να παράσχει η Κυβέρνηση ακριβείς πληροφορίες για την τύχη του Παλαιστίνιου και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες απελάθηκε.

Απαιτούμε την άμεση αποκάλυψη του παρασκηνίου της βρώμικης υπόθεσης.

Απαιτούμε την τιμωρία κάθε ενόχου για την παράδοση του Παλαιστίνιου στους διώκτες του, οποίοι κι αν είναι.

Αθήνα 9 Ιουνίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977610989

Κατηγορίες: