Οι κρατικές κατηγορίες, εύσημα του κοινωνικού αγώνα [Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 26/05/2011 - 9:37μμ

Έπειτα από δυόμιση περίπου χρόνια και ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές επιλογές έχουν δημιουργήσει έκρυθμες κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα, οι κρατικοί διωκτικοί μηχανισμοί στρέφονται εναντίον 6 νεολαίων του Βόλου που συμμετείχαν το Δεκέμβρη του 2008 στον μεγαλύτερο ξεσηκωμό στη χώρα από την μεταπολίτευση και μετά. Τους καλούν να περάσουν από τον ανακριτή σήμερα (26/5), στις 1/6 και στις 15/6, ενώ οι κατηγορίες που τους απευθύνουν είναι: στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμός με πρόθεση, φθορά ξένης περιουσίας. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, θορυβημένοι από την καθημερινά αυξανόμενη κοινωνική οργή που προκαλεί η πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει εφαρμοστεί στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, προσπαθούν να εκφοβίσουν τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια του κινήματος και να εγκλωβίσουν κοινωνικούς αγωνιστές σε ομηρία.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα υποστηρίζουμε άνευ όρων τη στάση που ολόκληρη η εξεγερμένη κοινωνία επέδειξε απέναντι στην τότε κυβερνητική λεηλασία και τρομοκρατία, την συσσωρευμένη αγανάκτηση που ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Υποστηρίζουμε άνευ όρων τη διατάραξη της κοινής ειρήνης που δεκάδες χιλιάδες εξεγερμένοι προκάλεσαν από άκρου εις άκρον της χώρας όταν η επισφάλεια, η ανεργία, οι καθημερινές ταπεινώσεις, η αστυνομική βία, έπνιγαν κάθε ελπίδα για μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια για εκατομμύρια ντόπιους και μετανάστες. Υποστηρίζουμε άνευ όρων τον εκ προθέσεως «εμπρησμό» των ασύστολων ψευδών της εξουσίας, των κατασκευασμένων κατηγορητηρίων της ασφάλειας, των ιδεολογημάτων των κυρίαρχων ΜΜΕ, και -εν τέλει- των κοιμώμενων συνειδήσεων, που πυροδοτήθηκε από τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων νέων σε επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε τράπεζες. Υποστηρίζουμε άνευ όρων τις συγκριτικά ασήμαντες φθορές που στη διάρκεια της εξέγερσης υπέστησαν οι ναοί του χρήματος, ως συμβολική απάντηση των φτωχών απέναντι στην υπερσυσσώρευση πλούτου που επιφέρει καθημερινά η αχαλίνωτη κυριαρχία των πλούσιων πάνω τους.

Τον Δεκέμβρη του 2008, ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετείχαμε και υποστηρίζαμε άνευ όρων τον ξεσηκωμό ενάντια στην τότε κυβέρνηση, στους πλούσιους και στην αστυνομία. Σήμερα, και επειδή πιστεύουμε ότι κανένα κίνημα, κανένας χώρος αμφισβήτησης της κυριαρχίας, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να ελπίζει ότι θα νικήσει αν δεν μπορεί να υποστηρίζει αποτελεσματικά τα μέλη του που διώκονται, στεκόμαστε αμετακίνητα αλληλέγγυοι στο πλευρό των 6 διωκόμενων συναγωνιστών μας.

Βόλος, 26 Μάη 2011

Θεματικές: 
Κατηγορίες: