Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 10/05/2011 - 6:59μμ

Οι κάτοικοι της Κερατέας έδωσαν για τέσσερις μήνες σε όλους μας το πιο δυναμικό παράδειγμα λαϊκής αντίστασης στην εποχή της ταφόπλακας του Μνημονίου και της πιο ανυποχώρητης κυβερνητικής ολιγαρχίας.

Αυτή τη στιγμή, μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ, η κατάσταση εκεί βρίσκεται σε μία άλλη φάση, με τη δύσκολη διαπραγμάτευση για το τι μέλλει γενέσθαι να είναι σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, όποια κι αν είναι η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων για το μέλλον της Κερατέας και όλης της Λαυρεωτικής, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ξεχνιέται το γεγονός ότι περίπου σαράντα κάτοικοι βαρύνονται με κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στους αγώνες, κάποιοι εκ των οποίων και με κακουργήματα.

Επειδή πιστεύουμε ότι κάθε κίνημα πρέπει να υπερασπίζεται τους ανθρώπους που το στηρίζουν και ότι η υποχώρηση από βασικές θέσεις του αγωνιστικού πλαισίου δεν διευκολύνουν αλλά αντίθετα υπονομεύουν την όποια διαπραγμάτευση, ζητούμε άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους.

Δεν είναι αποδεκτό να βαρύνονται οι νεολαίοι της Κερατέας με κακουργήματα, όπως δεν είναι αποδεκτό να εκβιάζεται με αγωγές αποζημίωσης 300 χιλιάδες ευρώ η Ελευθερία Ψυχογιού από την κ. Χρ. Χριστοφάκη, αυτοδιοικητικό παράγοντα της περιοχής, που έκανε αισθητή την παρουσία της στα τελευταία γεγονότα μόνο διά των μηνύσεων και των απειλών απέναντι στο κίνημα και τους αγωνιστές-αγωνίστριες.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΘΗΝΑ 10/05/2011

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Θεματικές: 
Κατηγορίες: