Η Άκρα Δεξιά επιχειρεί να πάρει ρεβάνς για τη νίκη των 300

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 31/03/2011 - 10:31μμ

Μετά την επιτυχή έκβαση της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών εργατών, η Άκρα Δεξιά (στις διάφορες εκδοχές της) επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Γεωργιάδης και Πλεύρης με ερώτηση τους στη Βουλή ζητάνε την απέλαση των 300 για δήθεν κλοπές που υποτίθεται ότι έγιναν στο Μέγαρο Υπατία. Ακολουθώντας την γκεμπελική τακτική του “πες πες όλο και κάτι θα μείνει” διαστρεβλώνουν κατά προκλητικό τρόπο την αλήθεια. Είναι γνωστό ότι το Μέγαρο Υπατία παραδόθηκε άθικτο και χωρίς καμία παραβίαση στον ιδιοκτήτη του κ. Ρουτζούνη και τον υπεύθυνο φύλαξης κ. Γεωργιάδη. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης (η οποία βιντεοσκοπήθηκε), ο κ. Ρουτζούνης όχι μόνο δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο, αλλά ευχαρίστησε για την προσοχή που επιδείχτηκε όσο διάστημα παρέμειναν οι μετανάστες στο κτίριο. Επομένως, ακόμα και αν έχει συμβεί κάτι στην Υπατία, αυτό συνέβη μετά την αποχώρηση των 300.

Ταυτόχρονα με την σπέκουλα στο κοινοβουλευτικό πεδίο, άλλοι ακροδεξιοί ρατσιστές πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Μάρκου Χατζησάββα, πολύ κοντά στα γραφεία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Ο Χατζησάββας (από τα πιο δραστήρια μέλη του ΦΜΚ) είχε στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από εφημερίδες και μπλογκς ως “υποκινητής” των 300.

Περιττεύει να πούμε ότι ούτε το αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά ούτε και οι 300, πρόκειται να πτοηθούν από τρομο-επερωτήσεις και εμπρησμούς. Δεν λυγίσαμε όταν βρεθήκαμε απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω και τώρα. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να τελειώσει το απαρτχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών, για να επιστρέψουν οι νοσταλγοί του φασισμού στα υπόγεια της Ιστορίας, όπου και ανήκουν.

 

ΥΓ Εννοείται ότι για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Χατζησάββα ούτε αστυνομική κινητοποίηση έγινε, ούτε κανένας θιασώτης της “μη βίας” διέρρηξε τα ιμάτια του. 'Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: Δεν είναι η βία γενικώς που ενοχλεί, αλλά το πολιτικό πρόσημό της.

 

Αθήνα, 31/3/11

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Θεματικές: 
Κατηγορίες: