Κατάληψη για αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας μετανάστες [Βόλος]

  • Δημοσιεύτηκε: Δευ, 28/02/2011 - 4:11πμ

Από τις 25 Γενάρη, 300 περίπου μετανάστες εργάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει μια σκληρή απεργία πείνας. Διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους συναδέλφους τους και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των μεταναστριών που ζουν, εργάζονται και μετακινούνται στη χώρα. Οι αγωνιζόμενοι απεργοί πείνας μετανάστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού αγώνα. Προτάσσουν τη ζωή τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας, στην εξαθλίωση που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Αγωνίζονται για τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Οι 300 απεργοί πείνας διακινδυνεύουν τη ζωή τους όχι στη βάση προσωπικών και ιδιοτελών κινήτρων, αλλά για μια συλλογική δίκαιη αντιμετώπιση όλων των μεταναστών και μεταναστριών που βρίσκονται στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή ζήτησαν την αλληλεγγύη και τη γεφύρωση του αγώνα τους με τα προτάγματα όλων κοινωνικών ομάδων που χτυπιούνται από τν αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το τελευταίο 24ωρο, 27 μετανάστες απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, με συμπτώματα βαριάς αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας και άλλοι 4 σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με λιποθυμικά επεισόδια.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετείχαμε σήμερα στην συμβολική κατάληψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου εκδίδονται οι προσωρινές άδειες παραμονής των μεταναστών, θέλοντας να διαχύσουμε το πνεύμα αυτού του αγώνα στο κέντρο της πόλης μας. Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των 300 απεργών πείνας που γίνεται για λογαριασμό όλων μας. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για μια κοινωνία χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς ρατσισμό, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αδικία. Γιατί τα μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και στον τόπο μας δεν τα έφεραν οι μετανάστες, αλλά η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το αδηφάγο ανθρωποβόρο καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί η νίκη στον αγώνα των μεταναστών μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για κοινωνική εξέγερση και ανατροπή της πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.

 

Βόλος, 28 Φλεβάρη 2011

Θεματικές: 
Κατηγορίες: