Νέα αναβολή για τη δίκη του Τάκη Πολίτη

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 12/05/2009 - 3:54μμ
Σε κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από ευρύ φάσμα πανεπιστημιακών, φοιτητικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, εκδικάστηκε χτιες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η εξ αναβολής δίκη του Τάκη Πολίτη, ειδικού γραμματέα της προηγούμενης διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ, που παραπέμπεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή κατά το χρονικό διάστημα 20-24/3/2006, ως Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση των διδασκόντων και δεν κατέθεσε "δήλωση συμμετοχής" στην απεργία, όπως ζητούσε πιεστικά η τότε πρυτανική αρχή του ΠΘ. Η στάση του αυτή προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση ενός εκ των τότε αντιπρυτάνεων και την αυτεπάγγελτη άσκηση προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Βόλου.
Η καταφανώς εχθρική έδρα, με φανερή πρόθεση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης, αφού εξέτασε τους πρώτους 2 από τους 4 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας, των οποίων οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τόσο της εισαγγελέως, όσο και σε αυτές της συνηγόρου υπεράσπισης δεν βοηθούσαν προς την κατεύθυνση της επιθυμητής για την έδρα απόφασης, τελικά προφασίστηκε ότι η μαρτυρία των 2 απόντων μαρτύρων (πρώην Πρύτανης και Αντιπρύτανης) είναι κομβική για την δίκη και παρά την δήλωση από πλευράς κατηγορουμένου ότι οι προανακριτικές καταθέσεις των δύο απόντων μαρτύρων γίνονται στο σύνολο τους αποδεκτές, αποφάσισε να αναβάλλει τη δίκη για τις 12/10/2009. Είναι φανερό ότι το δικαστήριο μην μπορώντας να τεκμηριώσει στοιχειωδώς καταδικαστική απόφαση, φοβήθηκε να αναλάβει και το βάρος της αθωωτικής απόφασης, προτιμώντας την σολομώντια λύση της αναβολής.
Η προκλητική συνδικαλιστική δίωξη κατά του Τ. Πολίτη δεν θα περάσει. Η δίωξη αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά του συνδικαλιστή πανεπιστημιακού αλλά ενάντια σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα. Η απάντησή μας θα είναι μαζική, δυναμική και διαρκής.Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Κατηγορίες: