Μήνυμα της συνέλευσης των απεργών πείνας προς αλληλέγγυους Αθήνας και Θεσσαλονίκης

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 20/01/2011 - 3:39μμ

Σφοι και σφισσες,

Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε στους τόπους που θα δώσουμε τον αγώνα μας.

Για μας αυτές οι μέρες είναι από τις πιο σημαντικές στη ζωή μας. Θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Πήραμε μια δύσκολη απόφαση και ετοιμαζόμαστε τόσο καιρό με τη βοήθεια του ΦΜΚ για να την κάνουμε πράξη. Ξέρουμε ότι αν κερδίσουμε θα αλλάξει η ζωή μας δραστικά. Θα μπορούμε να φύγουμε από το σκοτάδι και να οργανώσουμε τη ζωή μας εδώ σαν άνθρωποι. Θα μπορούμε να ταξιδέψουμε νόμιμα, για να ξαναδούμε τους δικούς μας μετά από τόσα χρόνια.

Αλλά τα πράγματα θα είναι αλλιώς για μας ούτως ή άλλως. Γιατί θα έχουμε γνωρίσει όλους εσάς, θα έχουμε αγωνιστεί μαζί. Όταν κάποτε επιστρέψουμε μόνιμα στις πατρίδες μας θα μιλάμε για όλα αυτά και για σας. Θα μιλάμε για τους Έλληνες που βρέθηκαν στο πλευρό μας σ’ αυτήν την προσπάθεια, ρίσκαραν, κουράστηκαν, ξοδεύτηκαν, ξενύχτησαν, χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα. Θα νιώθουμε την υποχρέωση να εξηγούμε και να συμβουλεύουμε τους συμπατριώτες μας για το δίκιο του αγώνα και την δύναμη που έχει.

Μπορεί να μην έχουμε συνολικά σαν ομάδα, εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Μπορεί να έχουμε αδυναμίες κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Να είμαστε όλοι επιεικείς, σα σύντροφοι. Μπορεί κι εσείς ως αλληλεγγύη, να συναντάτε δυσκολίες, τριβές, προβλήματα. Όσον μας αφορά υποσχόμαστε από τη μεριά μας, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάνε όλα καλά, μέχρι το τέλος.

Σας περιμένουμε με αγωνία στα ραντεβού του κοινού σχεδίου μας…

Καλή δύναμη σε όλους μας.

Χανιά 19-1-2011

 

Η Συνέλευση των απεργών

Κατηγορίες: