Για την (αποτυχημένη) απόπειρα τρομοκράτησης του Κοινωνικού Κέντρου - Στεκιού Μεταναστών Θεσσαλονίκης

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 09/12/2010 - 3:48μμ

Στο στόχαστρο μιας ορδής Ζητάδων βρέθηκε το βράδυ της 7ης προς 8η Δεκέμβρη το Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών Θεσ/νίκης. Καβαλώντας μe τις μηχανές τους το πεζοδρόμιο σταμάτησαν προκλητικά στην είσοδο του Στεκιού και άρχισαν "εξακριβώσεις στοιχείων" από τον κόσμο που αποχωρούσε.
Στις πρώτες διαμαρτυρίες, μας απάντησαν με ερωτήσεις του τύπου αν γνωρίζουμε το όνομα κάποιου Αλβανού δολοφόνου και βιαστή κοριτσιών, ενώ εν τέλει αποχώρησαν μετά το προγκάρισμα του κόσμου που κατέβηκε από το Στέκι.
Προφανώς και δε θεωρούμε το γεγονός  ούτε "ατυχές" ούτε "μεμονωμένο". Το αντιμετωπίζουμε - όπως και το συνολικό κρεσέντο καταστολής και γενικευμένης επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα - με αγωνιστική ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και σφυρηλάτηση ακόμα συντροφικότερων σχέσεων μεταξύ των ατόμων και των ομάδων που λειτουργούν στο Στέκι καθώς και με την ανάπτυξη δυνατότερης αλληλεγγύης ανάμεσα στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους της πόλης.


Σε κάθε περίπτωση το Στέκι συνεχίζει απρόσκοπτα την ανοιχτή λειτουργία του ως πεδίο έμπρακης αλληλεγγύης στους μετανάστες και όλους τους καταπιεσμένους και ως χώρος παραγωγής κινηματικών πρακτικών υπεράσπισης και διεύρυνσης των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Ένας χώρος εντέλει αποτύπωσης του προτάγματός μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, στους αντίποδες της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού και της καταστολής που υπερασπίζονται οι συμμορίες σαν και αυτή που προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει χθες το βράδυ.
Απέτυχε παταγωδώς!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,
Αντιρατσιστική Πωτοβουλία Θεσσαλονικης
Ομάδα μαθημάτων "Εκτός Τάξης"
Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Εθελοντική Eργασία Θεσσαλονικης
Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δράση για την Ελευθερία,
Κοινωνικό Εργαστήρι,
Green Attack.
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

www.socialcenter.gr

Θεματικές: 
Κατηγορίες: