Τι υποκινεί την επιθυμία για αξιοπρέπεια;

  • Δημοσιεύτηκε: Σάβ, 04/12/2010 - 12:26μμ

Εκδικητικές μεταγωγές, πειθαρχικά, στέρηση του δικαιώματος της άδειας, στοίβαγμα σε ένα κελί, αυστηροποίηση των ποινών, καταπάτηση δικαιωμάτων, ανήλικοι..

Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες δεν έχουν άλλο μέσο για να πιέσουν για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και άρα της καθημερινότητάς τους πέρα από το να βάλουν μπροστά τους ίδιους. Με αποχή συσσιτίου για αρχή, στην οποία συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός φυλακών της χώρας η κατάσταση δείχνει ότι θα υπάρχει δυναμική συνέχεια των διεκδικήσεων του 2008.

Το υπουργείο δικαιοσύνης προωθώντας το καινούριο νομοσχέδιο, το οποίο για άλλη μια φορά δε δίνει λύση σε κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα των φυλακών, των κρατουμένων και της λογικής (sic) της στέρησης της ελευθερίας, φοβούμενο τη δίκαιη αγανάκτηση και οργή όσων άμεσα αφορά, ψάχνει για συνενόχους και υποκινητές υποβαθμίζοντας την ουσία των κινητοποιήσεων των κρατουμένων: τη διεκδίκηση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας σε ένα χώρου εξ ορισμού απάνθρωπο.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στέκεται αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων. Όσο η διαδικασία του εγκλεισμού θα είναι η απάντηση των κέντρων εξουσίας στις διεκδικήσεις και στους αγώνες και λύση στην «παραβατικότητα» και όσο οι κρατούμενοι και κρατούμενες εξεγείρονται σε ό,τι τους πνίγει, θα υποστηρίζουμε τις δυναμικές τους προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Θεματικές: 
Κατηγορίες: