Κινητοποιούμαστε ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις

  • Δημοσιεύτηκε: Πέμ, 25/11/2010 - 4:58μμ

Σε μια ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, περισσότεροι από πενήντα εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, δημοτικών κινήσεων, ΜΚΟ, πρωτοβουλιών πολιτών, και προοδευτικών πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν να εγκαινιάσουν μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στις συνεχείς φασιστικές επιθέσεις, κατά κύριο λόγο σε βάρος μεταναστών. Βασικοί στόχοι της καμπάνιας θα είναι:

1.       Να μπει επιτέλους φραγμός στις φασιστικές επιθέσεις και να απονομιμοποιηθούν πολιτικά οι κάθε λογής νεοναζιστικές ομάδες. Καμιά ανοχή, καμιά δικαιολόγηση στους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος.

2.        Να σταματήσει η διαχρονική ατιμωρησία των φασιστών και να δοθεί τέλος στη συγκάλυψη από την Αστυνομία των φασιστικών και ρατσιστικών εγκλημάτων.

3.       Να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του κοινωνικού αδιεξόδου που προκαλεί η οικονομική κρίση τόσο στη χώρα μας όσο και συνολικά στην Ευρώπη.

4.       Να αναδειχθούν όλα εκείνα τα αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων και των πρωτοβουλιών πολιτών που δίνουν απάντηση σε όσα προβλήματα δημιουργούνται από τη ραγδαία διεύρυνση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης η χάραξη ενός «οδικού χάρτη» τοπικών παρεμβάσεων που θα καταλήξει σε μια μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη του 2011.

Το επόμενο ραντεβού της καμπάνιας ορίστηκε για την Τρίτη 30 Νοέμβρη στις 6:00 μμ στο Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15.

 

Αθήνα 24/11/2010

 

Πρωτοβουλία αντιρατσιστικών οργανώσεων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, δημοτικών κινήσεων, ΜΚΟ, συσπειρώσεων πολιτών, και προοδευτικών πολιτικών

Θεματικές: 
Κατηγορίες: