Ανδραγαθίες της ομάδας ΔΙΑΣ και στο Βόλο

  • Δημοσιεύτηκε: Τρί, 09/11/2010 - 3:43μμ

Την Τρίτη 2/11 το βράδυ, μαθητής Λυκείου οδηγώντας χωρίς δίπλωμα μηχανή φίλου του, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών, φοβούμενος τις συνέπειες. Καταδιώχθηκε από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και όταν η μηχανή του έσβησε, οι αστυνομικοί τον έφτασαν. Παρ’ ότι ο μαθητής σήκωσε τα χέρια ψηλά, οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπάνε με γκλομπς, να τον κλωτσάνε και να τον κουτουλάνε με τα κράνη τους. Στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Βόλου, τον ανέκριναν και πριν τον αφήσουν να φύγει, προφανώς για …σωφρονισμό, άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ τον χτύπησε και πάλι. Οι γιατροί του νοσοκομείου Βόλου που τον εξέτασαν, διέγνωσαν σοβαρό τραύμα στο ένα του αυτί και κίνδυνο κώφωσης.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εμφανίστηκε στην πόλη μας πριν από λίγους μήνες. Μέχρι προχτές δεν μας είχε δώσει κάποια αφορμή παρέμβασης. Έχουμε ήδη όμως προλάβει να ….θαυμάσουμε τις ανδραγαθίες των εποχούμενων συναδέλφων τους σε άλλες πόλεις της χώρας: από την δολοφονική επίθεση με μηχανές εναντίον διαδηλωτών στο Σύνταγμα, ένα χρόνο μετά την στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μέχρι την εισβολή στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στα Εξάρχεια, και από τους δεκάδες τραμπουκικούς προπηλακισμούς απέναντι σε κάθε πολίτη που τους … κοιτάει ύποπτα, μέχρι συλλήψεις ατόμων με …ειδικές ανάγκες, που προκαλούν καταγγελίες ακόμα και από την Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων.

Είναι φανερό ότι όσο, από την μία, τα αντικοινωνικά μέτρα κλιμακώνονται και η οικονομική και κοινωνική κρίση βαθαίνει, και όσο, από την άλλη, η οργή, η απελπισία και τα αδιέξοδα της κοινωνίας όλο και περισσότερο μεγαλώνουν, η κρατική καταστολή και τρομοκρατία, απέναντι στο κίνημα, αλλά και απέναντι στην ίδια την νεολαία και την κοινωνία, θα είναι μόνιμος συνοδός της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης. Την οικονομική τρομοκρατία των περικοπών, των απολύσεων και της ανεργίας, την συμπληρώνει η κρατική τρομοκρατία των ΔΙΑΣ, των προσαγωγών και των συλλήψεων. Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε αστυνομική αυθαιρεσία, τραμπουκική συμπεριφορά και κρατική τρομοκρατία από τους νεοαφιχθέντες μηχανοκίνητους μπάτσους, και όχι μόνο από αυτούς. Μας εξοργίζουν, δεν μας φοβίζουν. Θα μας βρουν μπροστά τους, με αποφασιστικότητα απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και αλληλεγγύη σε όποιον την υφίσταται, για όποιον λόγο κι αν αυτό συμβαίνει.

 

Βόλος, 5/11/2010

 

 

Θεματικές: 
Κατηγορίες: